”De har förmågan att gräva djupt i motgång”

Experten inför jackpottomgången Analyserna Tipsen: ”Det är alternativet”

TRAV

Försöker spela listigt, med två spikar som inte kan förlora.

Sen backar jag hem och försvarar ledningen i skrälloppen.

Kan det funka?

Alternativet är att spika Untersteiner i första och sista.

Bara fyra lördagar kvar nu. Vi får bita ihop. Men sen är det dags för barfotaförbud och roligare travlopp. Under tiden får vi hoppas på krävande underlag så att hästarna inte kan spurta från start till mål, som de gör på sommaren, skolösa i sina jänkarvagnar. Springer som dårar tills gaffelbanden smäller. Sen får man köpa en ny. Det gynnar ju uppfödningen i alla fall, och lyckligt lottade tränare med miljonärer i ryggen.

Nog om det, jättejackpotten i Eskilstuna ska vi lägga vantarna på med hederligt klapp-klapp-spel.

Vi sätter spikarna, inga kons­tigheter, och försvarar oss

i de svåra loppen där vi vet att skrällfaktorn är hög.

Bästa insatsen senast

  V75-1: Snabba Cash svarade troligen för sitt livs bästa insats senast när han tog dem rakt upp och ner från dödens. Toppchans om han är lika bra igen.

Untersteiners hästar är ohyggligt starka den sista biten. De har verkligen förmågan att gräva djupt när det tar emot.

Värst emot är Victor A.U. som piper till ledningen och försvarar sig envetet. Formen är strålande.

  V75-2: Svårt är bara förnamnet på lärlingsloppet och med sju streck har jag verkligen inte skottsäker väst på mig, snarare bar överkropp. Hur som helst, Mellby Caddy och Kim Moberg har vunnit sju lopp tillsammans och när de vann näst senast var hästen strålande. Måste med. Miljonskrällen är Västerbo Pumpkin som glänst i monté och är tempostark som få i loppet.

  V75-3: R.K.King är ett nytt förvandlingsnummer av Veijo Heiskanen. Visst, hästen har alltid varit lovande men hos honom ser allt ut att fallit på plats. Debuten näst senast var ruskigt stark, efter startgalopp travade han under 1.13 sista 2 100 till vinst via en härlig spurt. Senast vann han opressad efter att ha spårat hela vägen i ett långlopp. Om Veijo bara håller huvudet kallt, undviker onödiga risker och gör loppet till en tävling i kapacitet, styrka och fart vinner han med 20 meter.

  V75-4: Hög skrällfaktor här, ungefär som lärlingsloppet. Jag gör det spännande med sju streck och bjuder på Mister Cane som storskräll. Han har varit riktigt bra i tre raka och att det blev en nolla senast på V75 är honom förlåtet.

Tredjespår fram till dödens i en knallhård öppning, andra ytter efter 1 200 meter och så litet sparat i mål döljer sig bakom den blygsamma placeringen.

Blir inte ens spännande

  V75-5: Givetvis är inte Propulsion i full form och han skulle kunna förlora om någon utmanar, om byket gör det till en gemensam uppgift att spöa honom.

Men så blir det inte, han släpps till ledningen efter 400 meter och sen är spänningen över.

De andra slåss om smulorna.

  V75-6: Dags för Shellby Glide. Han gillade inte voltstart i lördags, satte inte en fot rätt, men nu är det bil och då är det lugna gatan. Näst senast vårspurtade han efter sen lucka.

  V75-7: Tror mycket på Carabinieri. Han har tre lopp i kroppen och gick en slutrunda som få kan kopiera senast. Stämmer det någorlunda tror jag inte de har något att sätta emot.
Helgens tips

1. 15 Västerbo Pumpkin (Eskilstuna, V75-2)

Jättebra i monté på slutet. Kan vara miljonskrällen.

2. 6 Mister Cane (Eskilstuna, V75-4)

Härlig form och bra smyg­läge. Rolig rysare.

3. 11 Carabinieri (Eskilstuna, V75-7)

Mycket stark slutrunda senast. Borde vara dags nu.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10–7 (res 1–6)

V75-2: 6–3–9–2–7–8–15 (res 13–8)

V75-3: 4 R.K.King (res 6–2)

V75-4: 14–8–5–9–1–6–15 (res 11–12)

V75-5: 4 Propulsion (res 2–9)

V75-6: 2–6–4–3–10 (res 1–5)

V75-7: 11–3–5 (res 2–9)

1 470 rader/735 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM