Sportbladets V65-tips

Expertens spikar och drag.

TRAV

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Färjestad.

V65-1

Rankning: 6–4–3–1–9–10–2–11–7–8–5–12.

Kommentar: Ouzo har vunnit i hälften av sina åtta starter och har på slutet varit ute i V75. Blev trea näst senast och galopp senast. Lite enklare emot nu och felfri torde han ha god segerchans. Scarlet Gold vann med krafter kvar från ledningen senast och gjorde ett fint intryck. Kan öppna rätt så bra och är ett tidigt bud. Coktail Axe var riktigt bra vid segern för tre starter sedan men har inte fungerat därefter. Gör han om det segerloppet här blir han att räkna med.

V65-2

Rankning: 1–9–5–3–2–7–10–11–6–8–4–12.

Kommentar: Paired har visat lite uppryckning på slutet och varit positiv i de senaste starterna. Gjorde en bra upphämtning efter galopp senast och har nu ett perfekt smygläge. Inte omöjligt att segern kan komma nu. Vinga var mycket bra i vinter och i våras men tappade sedan stinget. Är kapabel och återkommer nu efter en uppfräschning. Ska räknas tidigt i den här typen av lopp. Gateruds Polyezter har bra fart även om hon inte vinner så ofta. Med i matchen felfri här.

V65-3

Rankning: 9–10–2–6–11–12–5–1–3–7–4–8.

Kommentar: For Life är riktigt kapabel i grunden och har en helt missvisande resultatrad. Hästen har inte fungerat hos Svanstedt ännu även om han har tränat riktigt starkt. Återkommer nu efter uppfräschning och känns fin i jobben. Borde normalt sett ha toppchans att vinna felfri. Nettles var bra senast och kan leda länget.

V65-4

Rankning: 5–2–7–4–1–12–6–9–10–11–8–3.

Kommentar: Livi Fortune är startsnabb och det är inte omöjligt att han kan hitta till ledningen här. Har torde vara gynnad av den korta distansen och det är inte omöjligt att han kan leda runt om. Trisse Balance har varit klart positiv i de två senaste starterna och har finfin form. Kan öppna bra och är ett tidigt bud ifrån sitt fina läge. Bearable är en stark rackare som dras med aktionsproblem och det var inte långt ifrån att han galopperade i mål senast. I segerstriden felfri.

V65-5

Rankning: 2–3–4–10–7–9–1–12–8–11–5–6.

Kommentar: Princess Wine ser jättefin ut för dagen och har perfekta förutsättningar här. Hon står bra inne i loppet, är startsnabb och borde kunna svara ut de andra hästarna, som även de är kvicka från början. Måste ha toppchans att kunna leda runt om. Up To Date som också kan öppna bra och har jättefin form. Kunde förvisso inte utmana efter en resa i rygg på ledaren näst senast men var återigen bra gången efter i Norge. Barbie Look har återigen hittat formen.

V65-6

Rankning: 8–6–3–9–11–5–1–2–10–12–7.

Kommentar: Zizou Limburgia har utvecklats mycket bra hos Svanstedt och vann lätt ifrån ledningen senast. Har iskallt utgångsläge här men är snabb ut och kusken torde köra offensivt. Får hästen överta ledningen utan alltför mycket strid blir han svårslagen. Men det är lätt att det häxar ifrån spår åtta och gardering känns given. In Serenity fick ett tufft lopp i dödens senast och höll sånär på att kvala in till Stochampionatet. Hon missade en finalplats med hårsmån men höl strålande. Möter äldre hästar nu och dessutom hingstar men är stark och tuff och måste räknas tidigt. Com Valle har jättefin form men fastnade i ryggar för länge senast och fick chansen för sent. Fin vid segern gången innan