Sportbladets V64-tips

Expertens spikar och drag.

TRAV

Här är Sportbladets tips till dagens V64-lopp på Hagmyren.
Fredag 24 juni.

V64-1

Rankning: 2–1–7–6–8–5–4–3.
Kommentar: Eftersom det är ungefär samma montéhästar som möts gång efter gång är det ungefär samma sak som gäller från gång till gång, och det som gäller är att de här slitarna med all rätt agerar väldigt ojämnt. Det gör loppen svårlösta när en häst som är bra den ena gången kan vara 40 meter sämre nästa gång och vice versa. Eftersom det bara är åtta hästar med i det här loppet blir det inte så dyrt att helgardera och vi tycker att det är en gångbar lösning. Vill man gå kort är det inte så lätt att veta var strecket ska dras för vilka som ska med och inte. Carlos Dream har nog klart sämre chans än de övriga på förhand, men vi ser ingen vits med att rata endast honom. Han var ändå bra i monté för ett par år sedan. Kan tända till igen?

V64-2

Rankning: 2–5–1–6–3–4–8–11–9–10–7.
Kommentar: Jämna ston där några av de som normalt sett är tidiga får sägas ha dunkel form – vi tänker då främst på Kicki the Dancer och Shelly Ann Frazer, där den sistnämnda ratas på grund av läget (även om det inte är lika betydelsefullt på ett negativt sätt nu när det är lång distans). Tipset får Ellieann som gått jämnt och säkert och som får en fin resa, oavsett om hon väljer att prova i ledningen eller släppa till någon som kanske kan dra fram henne till upploppet. Impression kanske kan vara den hästen?

V64-3

Rankning: 9–10–5–6–8–11–1–3–2–7–4.
Kommentar: Hade vi haft råd att gardera hade vi gärna streckat tre hästar, det hade känts rätt så starkt (nu när man inte har råd att hel- gardera alla lopp, vilket väl heller inte är tillrådigt rent speltekniskt) men nu får vi ta ställning för Catch the Cash. Det hade känts bättre om distansen varit åtminstone 500 meter längre men hon gick bra på sprinterdistans för inte så länge sedan så förhoppningarna är ganska goda ändå. Above All Ås gick starkt i bland annat V75 under vintern. Kanske inte i den formen nu men här duger han fint ändå.

V64-4

Rankning: 3–2–4–5–6–1.
Kommentar: Hästarna på mittenfållan står bra till.

V64-5

Rankning: 1–3–9–2–11–7–4–10–6–8–5–12

Kommentar: Vi är inte så imponerade av Fetiche Boko men ledningen är guld värd på kort distans och hon är vår spetsfavorit. Carisma Mearas har hävdat sig väl mot hår- dare motstånd än detta. Calwin är kanske bästa hästen.

V64-6

Rankning: 2–13–10–9–12–1–7–3–4–5–14–15–6–11–8

Kommentar: Man vet aldrig hur orutinerade hästar klarar lång distans, speciellt inte när det är så långt som 3 140 meter, men Fionas First har gett ett starkt intryck vid sina två segrar och även om distansen kanske inte är någon fördel för någon som är så orutinerad som hon är, kanske den ändå är det i förhållande till de flesta konkurrenterna.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Trav

Spel