När stämningen är hög tappar många kuskar kontrollen

TRAV

Årets roligaste V75:a väntar och jag har läst på dygnet runt.

Glöm hängslen och livrem, fegisar sätter inte sjuan i morgon.

Jag svingar vilt och spikar en 15-procentare.

Foto: ANDERS CARLSSON
Örjan Kihlström.

Mike Malibu är en sjutusan till häst, det vet vi. Han vinner V75-1 om han är på topp. Frågan är bara om han är det? I senaste starten i Belgien gav han sig i spets efter en tuff forcering. För mig är det svårbedömt om han ska ursäktas eller inte. Och som vanligt gissar jag inte att formen är bra på en favorit, jag spelar hellre på att den är på väg nedåt. Mike är förstahäst i loppet men ska garderas.

Örjan sparar krutet

När stämningen är hög, som i morgon, tappar många kuskar kontrollen. Man ser ögonvitorna uppe i skallen på dem när de kör till start och satsningen blir våldsam och ödesdiger. Såna dagar ska man spela på såskoppar som inte rycks med. Örjan Kihlström är lite av den sortens drällputte, i positiv bemärkelse, och han kör Gloves (31 %) i V75-1. Örjan sparar krutet. Tänk på det.

Kent Knutsson meddelar att han kör rätt in i smeten med Max Flukt i V75-2. Vi flinar och går emot. Inte släpps han ut av Uhrberg, Kihlström, Kontio, Stig H, Jansson? Max Flukt är överlägsen men garderar man inte den här kan man lika gärna börja spela Fia med knuff.

I V75-3 är det ett himla tjat om Sävaflickan. Jag är inte lika begeistrad och undrar istället varför Evita Ås endast är streckad på 11 procent. Hon var lysande näst senast, blåste runt allt i en 1.07-speed. Lika konfunderad blir jag när Millan Pamela är 20-procentare. Två klockrena fynd.

Crossbar eller Kipketer Zon i V75-4? Här tar jag ställning och spikar Crossbar som kanske rent av spetsar och då är det är sanslöst slut. Annars är det bara lite toppchans.

Next Orion chansspik

Next Onion såg ut som årets klaraste hela vägen senast när han vann från dödens. För oss med tunnt läder (vart tog lönen vägen?) är han en chansspik i V75-5.

Anelka (15 %) i V75-6 gillar jag och Lähdekorpi har stallet i strålande form igen. Jag tycker att Anelka är lördagens roligaste drag och spikar på allt.

Harpers (V75-7) är lite sämre än vanligt. Såg Luckpenny San (13 %) vinna i Norge senast och hon var ruskigt bra. För två år sen gav hon Flambeau des Pins en match i det här loppet. Ingen sån med nu – och formen är lika bra?

Helgens Tips

Micke Nybrink