Tveksamma favoriter gör V75:an kul

TRAV

Svår, intressant, högklassig Gävles V75:a har allt.

När det dessutom finns flera dåliga favoriter blir det extra kul.

Jag har letat formtoppade rysare.

Redan i V75- 1 hittar vi en tveksam favorit i Sharky Boko. En Sharky i full form skulle vara en given spik men nu är den allt annat än given och att gissa formen på favoriter har jag slutat med för länge sen.

Krutan E. (13 procent) såg okörd ut senast. Han gillar dessutom springspår och verkar vara stark. Även Min Goj (26 %) visar härlig form och i lördags hade han slutat i striden utan galopp 500 kvar.

Whigfield borde normalt sett sänka allt från dödens i V75-2 och är en vettig spik i ett lopp där övriga damer ogillar att svettas.

Skräll av Super Light?

Fräkke Frederik fick en allergichock inför Sundsvall Open Trot. Om den berodde på åttonde bakom bilen/stenhårt emot, eller nåt annat vet jag inte men enligt tränaren gick den över, hmm, fort. Nu borde han vinna dagens sportsliga höjdare, spets och slut, men hästen har tidigare rest dåligt. Halvtokig som jag är inbillar jag mig att Super Light kan skrälla. Hästen ser enormt fin ut och om Naglo och Scarlet Knight inte hittat toppformen (ingen vet) kan lille Superlight vissla ner allt som sjuprocentare.

Fjärde loppet är otäckt och favoriten Lass Expensive tror jag inte ett skit på. Guan Guard (8 %) var jättebra senast och är given men mitt eget lilla fynd heter Great Jewel (5 %), en grå liten råtta som springer som en greyhound, fullt ös med huvudet lågt. Hon är elftestreckad i loppet, chanslös enligt spelarkåren, och jag skjuter mig inte om hon torskar. Men streckar, det gör jag.

Kallbloden gör upp i V75-5 och här finns det ännu en given rysare. Rolex K. (10 %) spöade nästan Krembest nyligen och nu kan det vara dags. Hästen är startsnabb och det står rygg ledaren i programmet. Kommer luckan så.

Jag spikar ’Arnie’

Att Arnie Sensation (53 %) bara är knapp favorit i V75-6 är konstigt. Han gick som ett skott efter galoppen i Derbyt i söndags och jag minns när han avslutade 1.08,5 sista 700 i ett sprinterlopp på Valla i somras. Jag spikar och hoppas (snälla!) att han sköter sig.

Istanbul var rolig senast men jag avstår att jobba in honom som brakfavorit. Kanske dags för skallöse Brunton Tilly (24 starter, 10 segrar), eller tuffe Lukas Farming?

Helgens tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM