Scarlet - laddad som en boxare

TRAV

Utskällda kuskar fortsätter revanschera sig på V75.

Härom veckan täppte Örjan Kihlström igen truten på oss.

I går var det Stefan Melanders tur.

Han visade upp en Scarlet Knight i ett läskigt slag.

Det var nästan brutalt.

Inom travet brukar det pratas om att ställa i ordning. På publikplats viskas det ofta om att en viss tränare ställt i ordning en viss häst och att det bara är att lira. Många gånger är det här mest snack, Västerbo Sharp var en sån häst i går men det såg vi inget av mitt på upploppet när orken tröt.

Stefan Melander hade däremot fått fason på Scarlet Knight efter senaste magplasket i V75 i Örebro. Den gången gick det inte alls för monstret från Enköping. Han trivdes inte på Örebros underlag och var dessutom rent dålig efter en intensiv period av betäckande. Och vi skällde på Melander som inte heller han verkade trivas i Örebro. För att uttrycka det milt: man har ju sett snyggare styrningar.

Men nu var det alltså iordningställt. Scarlet hade fått ladda upp som en boxare. Inget sex, tuff träning, fokus på motståndarna som skulle slås blodiga. Och så blev det. Melander klev fram direkt och vevade vilt; Preben Kjaersgaard insåg snabbt att man inte käftar med den här killen. Möjligen kan man låta honom slå sig trött och kontra, tänkte Preben och släppte ledningen utan strid.

Ingen slår en "normal" Scarlet

Inget spelade någon roll när Scarlet var tillbaka i normal författning. Då finns det ingen som slår honom när han fått ledningen. Jo Varenne, men han har ju lagt av.

Det ska bli roligt att se Scarlet Knight och de andra kanonerna ryka ihop på söndag, i ett lopp som ser ut att slå det mesta. Tyvärr körs ju inte Åby Stora Pris på V75 på lördag, något som jag inte alls förstår.

Annars kan man konstatera att tiderna blir helt sjuka i Gävle. Är det nerförsbacke runt om? Jag stoppade ner stoppuret efter några lopp, när jag hade klockat varenda häst till 1.10 sista 800.

Egentligen orkar jag inte skriva det igen men att se Erik Adielsson snurra upp de andra på läktaren i V75-2 är ganska kul. Klassblandning är nog inte fel ord när Adielsson skickar Canneloni till spets efter 600 meter, från tolftespår.

Floppen: Örjan Kihlström som tog tredje inner med spikförslaget Bokli Balder i V75-5. Det löste sig bra ändå, sa Örjan. För vem? För dom som spikat?

Passas nästa gång: Krutan E. trodde jag på. Han höll strålande i dödens i V75-1. Min spik Arnie Sensation (V75-6) gick hur fort som helst sista 800 och var strålande, som tvåa. Kul.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM