Gardera Hilda Zonett - och vinn miljoner

TRAV

Hilda Zonett och Sharky Boko spikas på många kuponger i morgon.

Men jag kan se båda förlora och gardering känns given.

Fräcka lösningen hittar jag i lägsta klassen. Det är dunderslut.

Foto: SCANPIX
Hilda Zonett - en favorit i fara, tycker Micke Nybrink.

Sharky Boko (80%) vann på V75 i Gävle, från springspår över 2 640. Tog då spets och höll säkert undan, utan att det rann kanonform ur öronen på honom. Nu har han åter haft jätteröta i spårlottningen och visst kan han vinna igen. Risken finns att han släpps till spets igen och slipper bli synad.

Men jag kastar inte geväret så fort. Fastprint (30%) är förstås ett givet motbud men ännu mer sugen är jag på Super Bar som bara

är streckad på tio procent. Den urstarke fyraåringen övertygade stort i två raka i augusti innan han blev rosslig i halsen och behandlades. Av den anledningen var han bara ganska bra senast från spets. Med det loppet i kroppen kan han mycket väl blåsa ner allt. Det här känns riktigt roligt!

Snabb travmaskin

(V75-2) är en vindsnabb travmaskin och trots bakspår tror jag att hon blixtrar förbi allt. Senast vann hon lätt från ett liknande läge och gången före var hon tapper i dödens på V75. Jag spikar eftersom gardering blir dyrt.

Hilda Zonett (V75-3) är omgångens största favorit (83 %) och det vore okej om man visste att hon var på topp. Men jag har ingen aning, senast var hon knappt godkänd och, ärligt talat, när var hon bra senast? Jag tycker att loppet är svårt och målar på med

1, 2, 3, 4, 9, 10.

Bästa draget

Omgångens bästa drag finns i V75-4. Ivory Office (51 %) var läskigt bra senast när han tog sig via tredjespår fram utvändigt ledaren och sänkte allt. En av förklaringarna till den grymma prestationen var att han gick barfota för första gången. Det blir samma nu. Tuta och kör, Söderholm, du brakvinner.

Kallblodsloppet (V75-5) lär väl gå till Norge när inte Järvsöfaks är med. Termitt, Lykkemin, eller Tufflan? Jag tycker ändå att svenske Juligutten, nu med Kontio, känns som ett hett motbud mot baggtrion. Han har varit kanonbra i två raka.

Alex Broline (32%) och Shogun Wind (11%) är ett fräckt lås i V75-6 där sömnige Brunton Tilly (74%) blir favorit. Alex glänste vid överlägsen seger senast och har aldrig varit bättre medan Shogun Wind kan springa upploppet på nytt världsrekord om det klaffar.

Helgens tips

Micke Nybrink