Ta rygg på Svanstedt i jakten på jackpottmiljonerna

V75 i sista stund – med Challe Berglund

TRAV

Jackpott med många extra miljoner i sjurättspotten och Åke Svanstedt är mannen att ta rygg på i jakten på de slantarna.

Alla som drömmer om miljonerna garderar Gidde Palema, men för mig som lever i verkligheten är det ingen tvekan om att han vinner sin uttagning till Olympiatravet.

Skrällarna hittar vi i andra, fjärde och sjätte avdelningarna.

Kari Lähdekorpi fortsätter att skörda framgångar och vinner med 1 Profit Ås i den första avdelningen.

Avdelning 1

Favoriten

Årsdebuten var perfekt för

2 Profit Ås. Satt fast med gott om krafter kvar i rygg på Turbo Sund och Jetstile. Står ruggigt bra inne i loppet dessutom.

Favoriten

3 Kahili har stökat till det för sig med galopper i sina två senaste starter båda från innerspår. Från bricka tre öppnar han stabilt och manglar de flesta – alla?

Spetsbudet

2 Profit Ås är jag osäker på hur snabb han är första biten, men 4 Andreas Snix och framför allt 7 Sombatic är snabba. Hur gör Svanstedt från åttonde med Bayer Palema?

Korsdraget

Även om 8 Bayer Palema var dålig senast vill jag inte döma ut honom i dag. Läget är ju inte heller roligt men om Bayer är i ordning kan han absolut vinna.

Avdelning 2

Favoriten

Öppet stolopp där 3 Völunds Karolin är favorit då hon vunnit tre av sex starter i år, men mot vilket motstånd...? Å andra sidan är inte dagens gäng så vasst heller.

Outsidern

Om man tittar på strecken skulle 4 It’s Enough vara mycket sämre än favoriten, men det tror jag inte ett dugg på. It’s Enough MÅSTE streckas.

Spetsbudet

2 Pistona med unge Herr Goop i sulkyn tror jag laddas friskt mot spetsen, men ledningen tror jag ändå 7 Ritzy Hornline tar hand om.

Korsdraget

Om nu 5 Jewel Dust går felfritt från femte spår tycker jag att hon är så pass stark och rejäl att hon ska kunna runda det här gänget på styrka.

Avdelning 3

Favoriten

Skor och öppet huvudlag eller barfota med stängt huvudlag? Ärligt talat bryr jag mig inte ett dugg. Oavsett utrustning lattjar Gidde Palema med det här gänget.

Outsidern

Jovisst, 6 Gatsby har varit bra i år – en gång! Gatsby tar ledningen och vinner säger många, Vakna säger jag. Gidde rundar till enkel seger.

Spetsbudet

4 Smashing Victory om Goop Sr vill det i årsdebuten annars är det 6 Gatsby som får ta över från Smashing Victory.

Korsdraget

Om nu 9 Gidde Palema skulle ha en dålig dag så är det i första hand 6 Gatsby som aspirerar på segern men 4 Smashing Victory är bra i sina bästa stunder.

Avdelning 4

Favoriten

Det finns en del frågetecken runt kring 1 On Way Laday såsom dålig hals etcetera. Skulle han starta är han bra nog att lede gänget runt om.

Outsidern

9 Daniel Palema verkar ha tagit åt sig träningen under vintern. Två raka segrar har han och dessutom verkar Svanstedt onödigt nöjd om honom.

Spetsbudet

Öppet men 1 On Way Laday ligger närmast till hands om nu inte 3 Ideanette hinner ner till plankan först

Korsdraget

Femtespåret var inte alls bra för Hickory Yankee men sedan

4 Effect Unknown strukits ser det bättre ut då det finns mer plats för Kontio att vända upp på.

Avdelning 5

Favoriten

Autostart var inget bra för

6 Kallvados som förra veckan galopperade när han fick vingen i huvudet. Formbeskedet uteblev och han är ett litet frågetecken.

Outsidern

14 Åkre Lurifax står med 40 meters tillägg och jag har svårt att se mig honom runda hela gänget till seger. Tyvärr måste man nog offra ett streck ändå.

Spetsbudet

1 Jånkers går bäst i spets och ska han kunna hålla tilläggshästarna ifrån sig bör han nog behålla ledningen.

Korsdraget

Två galopper blev det senast för 8 Hornmo Prinsen och det håller ju inte. Men en felfri Hornmo Prins, som dessutom är gynnad av springspåret, kan skrälla.

Avdelning 6

Favoriten

3 Bean Streep ser ut att ta hand om ledningen och när han dessutom möter lite enklare motstånd än tidigare, typ Indian Trail, kanske han håller undan.

Outsidern

2 Whigfield lyckades inte vinna i Frankrike och väntar på första årssegern. Här blir hon nog den som får sätta tempot och det blir nog hennes fall.

Spetsbudet

Alla tror på 3 Bean Streep men jag vill varna för att 1 Aces De Gaulle kan öppna tillräckligt bra för att hålla ut favoriten. Det står mellan 1 och 3.

Korsdraget

1 Aces De Gaulle höll ledningen från innern mot Hickory Crown och Inkato vid V75-seger förra året. Jag tror ”Svanen” lurar dem igen.

Avdelning 7

Favoriten

När 9 Ludvig Palema flög förbi det övriga gänget på bortre långsidan senast blev jag imponerad. Det förvånar mig inte om Svanstedt avancerar tidigt i dag.

Outsidern

Jag trodde mycket på 3 Ragdance senast, men då fick han rygg på ledaren och kunde inte växla tempo när lucka kom. Trivs bäst utan ryggar.

Spetsbudet

7 Taylor Made och 6 Min Goj är de som gör upp om ledningen. Jag tror att 7 Taylor Made är den snabbare av de två.

Korsdraget

Det har inte stämt till för 12 Baloo Skift i hans V75-starter och läget i dag är ju sorgligt. Han behöver en hel del tur för att skrälla men kapacitet finns.

Charles Berglund

ARTIKELN HANDLAR OM