Intressant guldlopp

Challe Berglund guidar till V75 i sista stund

TRAV

I en omgång utan riktigt klockrena singelstreck kan det kännas skönt att Järvsöfaks är med. Då behöver man ”bara” tippa 6 lopp.

Guldloppet blir för en gång skull intressant då Flying Herkules inte kommer att få ta hand om ledningen lika enkelt som förra veckan när han defilerade hem segern och då blir han synad. Jag tror att det kan bli bra betalt för dom hittar alla sju vinnarna idag.

V75-1

Favoriten:

10 Think Yatzee går bäst när han är med där framme direkt, har Örjan sagt till mig, alltså kan vi räkna med en tidig attack mot dödens.

Outsidern:

När 8 Dollars All Over senaste galopperade bort sig på V75 såg han riktigt laddad ut och har han den formen konserverad segerstrider han idag.

Spetsbudet:

1 Prime är lite ojämn i sina prestationer men här ser det ut att bli spets, 6 Julius Cesar kan öppna men bör köras snålt.

Korsdraget:

Läget är bra och om det dessutom blir lite körning under loppet tror jag att 2 Zoccer Mickey kan vara en tänkbar storrensare, stark och rejäl som han är.

V75-2

Favoriten:

Vet inte om man ska vara tacksam för att 7 Järvsöfaks är med eller inte. Sportsligt är det alltid kul att se honom men spelmässigt är det iskallt, han är totalt överlägsen.

Outsidern:

Måste vara tråkigt att sitta bakom ett sådan bra häst som 3 Nordgubben och ändå vara chanslös, han är åtminstone näst bäst.

Spetsbudet:

4 Kloxen i första läget men när J-O Persson vill så får han överta ledningen med Järvsöfaks.

Korsdraget:

Nej, det finns ingen som kan slå ”Faksen” just nu.

V75-3

Favoriten:

Tommy Hanné satt bara och åkte upploppet ner senast med 4 Flying Herkules och han har verkligen blivit bra, idag kan det dock häxa lite.

Outsidern:

Elitloppsfinalisten, 10 Tag The Devil såg fin ut i årsdebuten på Åby och blir att räkna med nu då det vankas överpace.

Spetsbudet:

1 Bellman Töll, 3 Luxury Ås och 4 Flying Herkules är alla svinsnabba första biten. Om Uffe Ohlsson vill behåller han ledningen och det tror jag att han vill.

Korsdraget:

Jag såg 6 Cold Hard Wind bli tvåa bakom Tag The Devil efter galopp och tung resa. Klart godkänd årsdebut och är säkert vassare nu.

V75-4

Favoriten:

Med frågetecken för distansen samt ett krångligt spår gör att jag ställer mig tveksam till 8 Eagle Broline som favorit, ett streck absolut men favorit, nja.

Outsidern:

4 Jaques Brodde verkar vara rätt sort och trots sin storlek klarar han av 4:e spåret, han är ett av många streck i ett lopp som är väldigt svårtippat.

Spetsbudet:

1 Con Amore kan öppna bra men jag tror ändå att det är springspårets 6 Pimms Goldmine som är snabbast och som kommer att anföra fältet.

Korsdraget:

När 3 Isolated galopperade i lördags var han inte trött utan snarare en het segerkandidat, en trång situation förstörde den dagen men nu kanske revanschen kommer.

V75-5

Favoriten:

Perfekt inne i loppet står 7 Mirakel Arriba som kommer med två raka V75-segrar men har klättrat i klasserna också och dessutom står långt ut bakom vingen

Outsidern:

V75 och V65 segrar har det blivit i år för 2 Hamras Gala som senat dock var blek och det oroar då hon annars varit en tänkbar spik.

Spetsbudet:

2 Hamras Gala öppnade ruggigt bra vid V75 segern men jag tror ändå inte att hon hinner förbi 1 Jasmine Af Solnäs.

Korsdraget:

Med rygg på 2 Hamras Gala kan det lösa sig på ett bra sätt för 9 Dea som verkar ha formen i zenit och dom hästarna är alltid värda att passa.

V75-6

Favoriten:

Ännu en favorit med dåligt läge, 7 Princess Håleryd får inte hamna på vingel från början om hon ska ha chans att leva upp till favoritskapet.

Outsidern:

12 Simb Kansas har fått ett skit läge men går riktigt bra just nu och kanske reder ut det ändå men då måste bitarna falla på plats.

Spetsbudet:

1 Kyoto Bellemois kan öppna snabbt precis som 6 King Iran men ingen av dom kan konkurrera med 3 Lukas Lupin.

Korsdraget:

Kan 3 Lukas Lupin skrälla från ledningen? Ja, varför inte? Om inte öppningen blir för hård så kan han kanske hålla hela vägen hem på den korta distansen.

V75-7

Favoriten:

Segern senast var imponerande av 3 Force By Night då han efter en tuff lopp plockade ner ledaren, han kan öppna bra men kanske ändå inte når ledningen

Outsidern:

10 Mr Cucumber har två raka segrar sedan han anlänt till Svanstedt och det gör honom klart intressant men får inte glömma bort att han idag måste vinna bakifrån

Spetsbudet:

1 Lady Crow, 2 Mr Arrow och 3 Force By Night är de tre ekipagen som gör upp om ledningen.

Korsdraget:

Den som är vinnaren tack vare att 1 Lady Crow håller ledningen kanske är 8 Lancaster som smyger med fram till upploppet och där avgör på speed

Challe Berglund