Två motbud till "Gidde"

1 av 2
INGA BRAK- LUSAR Gidde Palema har chans till tredje raka i Olympiatravet. Men Spring Ray och Kart de Baudrairie kan ge Gidde en match.
TRAV

Olympiatravet blir årets hittills överlägset bästa lopp.

Är det bara att spika Gidde Palema?

Visst är han svårslagen men ännu har vi inte sett botten i Spring Ray.

Och från Frankrike låter det ruskigt bra på Kart de Baudrairie.

Gidde Palema såg ut som en dröm när han dansade hem försöket på Färjestad och när han dessutom hade flax i spårlottningen ligger vägen öppen för en snabb attack mot ledningen. I den positionen har han bara förlorat två gånger, dels i ett kval till Kungapokalen 1999 då han hoppade som etta mål, dels i Sundsvall Open Trot 2000 då han fick öppna 1.08,5 första 500 och fick stryk av Victory Tilly.

Det bör alltså vara "lite chans" från spets.

Se upp för Spring Ray...

Men jag garderar ändå, omgången ser oroväckande lätt ut och det är inga braklusar Gidde möter. Spring Ray, min nya favorit, släpper jag aldrig, inte så länge han bara vinner och vinner utan att behöva visa botten.

Spring Ray är på väg upp i världseliten och senast visade han 1.09,5 sista varvet med huvan kvar.

Det blir åter barfota runt om och hästen kan öppna fortare än ni tror. Skulle, det finns en liten chans, Spring Ray komma före Gidde - ja, då lever storfavoriten farligt, då är risken stor att Åke Svanstedt inte får korka upp den där flaskan med Champagne han lär ha lagt på kylning.

...och fransmannen

Kart de Baudrairie måste vi också ta på allvar. Fransosen var kusligt bra vid segern senast på Vincennes, det pratas om farter som jag inte vågar skriva här, ni skulle bara skratta. Visst är bakspåret ett handikapp men med hårt tempo kliver streckgubben Jean Michel Bazire in i handlingen.

Giant Diablo årsdebut förra veckan var ett stort utropstecken. Hon såg bättre än på länge, och det vill inte säga lite, och normalt sett vinner hon V75-1 på en halvmiss. Men Roger Walmann meddelar att det blir ett snällt upplägg, absolut inte dödens, och då finns risken/chansen att hon blir tempotorsk. Minnesota till spets, Zoccer Wadd tidigt fram utvändigt, låg fart, fullt ös sista 700 - med Giant Diablo i fjärde ytter.

Hur går det? Smiter ledaren undan eller vinner Zoccer Wadd? Chansen finns.

Bästa spiken då? Ragdance i V75-2. Körs mot spets och sen hoppas jag att inte norsken ramlar ner 400 kvar den här gången" Snacka om stenklar. Och glöm inte Pinekiller

i V75-5.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system