Kanontävlingar på Åby

Challe Berglund: Jag chansar och garderar storfavoriterna

TRAV

Kanontävlingar idag på Åby med finalen av Olympiatravet som grädde på moset.

När spårlottningen kungjordes pekade allt på ännu en seger för Gidde Palema och när han nu är lite mer trimmad än tidigare i år har jag svårt att se honom förlora, men alla lopp ska köras.

Omgången ser väldigt lätt ut och av den anledningen vill jag chansa lite och garderar både Gidde Palema och Giant Diablo i den första avdelningen.

Jag kompletterar med ett flerkupongssystem istället för ett chanssystem.

V75-1

Favoriten:

Även om 6 Giant Diablo inte vann årsdebuten fick hon MVG, och med all säkerhet växer hon in i översta eliten i år. Idag får hon göra grovjobbet.

Outsidern:

4 Minnesota årsdebuterade i samma lopp som Giant Diablo med gjorde bort sig med galopp i inledningen, här spetsar hon och håller, ja hur länge?

Spetsbudet:

3 Wirana Lady är som skjuten ur en kanon första biten och 4 Minnesota är även hon väldigt snabb och det blir hon som anför fältet på bortre långsidan.

Korsdraget:

10 Dame East trodde jag skulle vara avelsmärr nu men tydligen gillar hon att tävla för hon går riktigt bra och är sylvass på en kortspeed.

V75-2

Favoriten:

Med ett bra spår har 3 Ragdance chansen att få revansch efter den snöpliga förlusten i försöket, den här gången kör Ludde efter egen skalle och inte på körorder.

Outsidern:

5 Ludvig Palema var inte lika bra senast som vid segern innan och från 5:e spår tappar han lika mycket som om han skulle ha bakspår.

Spetsbudet:

Favoriten 3 Ragdance kanske inte spetsar omgående men efter 400 meter sitter han åtminstone i ledningen.

Korsdraget:

När 11 Fancy High väl fick luckan bakom Turbo Sund och Jetstile avslutade hon bra utan att riktigt få upp farten. Bakspår är anledningen till endast 10% streck.

V75-3

Favoriten:

1 Lukas Farming var läskigt bra när han plockade ner Fasching senast, innerspår innebär vingelrisk vilket i sin tur innebär gardering.

Outsidern:

När man trodde att 4 Pirate Copy skulle lämna in hatten senast så lämnade han övriga fältet istället. Är han lika bra idag får dom andra svårt att få tag på honom.

Spetsbudet:

2 Ball Ball, 3 Highway Patrol och 4 Pirate Copy är dom hetaste aspiranterna på ledningen och jag tror att 4 Pirate Copy är snabbast.

Korsdraget:

Från bricka 8 kan Maximilian O.C avanceras framåt direkt istället för som senast avsluta i spåren. Ruggigt bra sista varvet, han blir livsfarlig idag!

V75-4

Favoriten:

Storfavoriter från bakspår vill man alltid syna och då spelar det ingen roll om man bara har ettor i raden som 11 First Classic.

Outsidern:

3 Capricorn Label var inte favorit senast men vann från bakspår och när det nu serveras framspår måste segern ligga nära till hands.

Spetsbudet:

Vägen till spets ligger öppen för 3 Capricorn Label som kanske kan få lite mothugg av 4 Made To Measure som faktiskt är snabb även från fjärdespår.

Korsdraget:

10 Emil Palema har överraskat sedan han kom till SHJ och man bör nog inte räkna bort honom idag även om han precis som senast har bakspår.

V75-5

Favoriten:

Det vore dumt att säga att 5 Stanley Bar haft en dålig start på året. Fem starter, fyra segrar! Spåret klarar han men han bör ändå garderas.

Outsidern:

4 X.Y.Z Able har bara haft dåliga lägen i år men trots det tjänat en ”hundring”, hans sista 400:ing i spåren är alltid vass så självklart ska han streckas.

Spetsbudet:

1 Vallee Solide, 3 Pinekiller och 6 Aramis är kombattanter då det gäller spetstriden. Pinekiller vill nog smyga i rygg på ledaren som blir 6 Aramis

Korsdraget:

Minst streckad är 10 Born At Last som jag tycker var riktigt bra vid försöksseger på Solvalla och visst, bakspåret är ett minus men streck är han värd.

V75-6

Favoriten:

Redan när man såg spårlottningen hade man ritat ner ett singelstreck för 4 Gidde Palema, han kan allt och blir svårslagen .

Outsidern:

Visst, 2 Spring Ray har varit fantastiskt i år men att han redan nu skulle bemästra Gidde Palema kanske är att tro för mycket, eller?

Spetsbudet:

1 Prince Of North är snabb precis som 6 Smashing Victory men man får inte glömma bort att även 4 Gidde Palema är snabb från start. Svarar Goop?

Korsdraget:

Spårlottningen var nog inte vad övriga kuskar hade hoppats på. Favoriten från framspår! 10 Kart De Baudraire är en potentiell skrällhäst trots det.

V75-7

Favoriten:

Det var en fröjd att se 8 Profit Ås senast, öppnade snabbt och kontrollerade sedan hela fältet för att vinna med krafter kvar, han laddas framåt igen.

Outsidern:

6 Simb Kansas har haft mycket skitlägen i år men ändå vunnit så när han nu har ett bra läge finns chansen till ytterligare en victoria för Lähdekorpi.

Spetsbudet:

1 Sombatic hann inte förbi Profit Ås senast men nu håller han ut honom

Korsdraget:

Jag är lite inne på att 1 Sombatic ska kunna hålla ledningen och även kanske vinna det här loppet nu när Profit Ås inte kan spetsa.