Uppvisning istället för dramatik

Micke Nybrink: Så fel jag hade

TRAV

Det skulle bli ett djävulskt lopp.

Men det blev en uppvisning.

Dramatiken uteblev, Gidde Palema går nämligen inte att slå i ledningen.

Tredje raka segern i Olympiatravet var den lättaste hittills.

Är det bara jag som tycker att Gidde Palema ser ett par decimeter längre ut i år? Eller är det en illusion, en effekt av att han sträcker ut ännu mer, att han är smidigare än någonsin?

Själv hade jag fått för mig att Olympiatravet skulle blir ett sjujävla lopp där favoriten inte alls kunde räkna med medvind hela vägen.

Så fel jag hade.

Gidde Palema var på tok för överlägsen och när han dessutom punkterade spänningen med att blåsa till ledningen efter 200 meter kändes det som om övriga gav upp.

Nu var det plötsligt andrapriset som var förstapriset. Inte för att det spelade någon roll, de hade kunnat köra loppet gång efter gång, i en veckas tid, vid varje tillfälle hade Gidde Palema förnedrat motståndarna.

Tagna av stundes allvar?

Men det där med att han tog ledningen så lätt var nog mest en frukt av att övriga var paralyserade av stundens allvar. Jag tror inte att Gidde har utvecklats till en startkanon, även sånt är vanligt med gamla hästar.

I onsdags fick vi se Scarlet Knight bomba runt på 1.10,7 och nu lekte sig Gidde Palema till vinst efter 1.10,5 sista 1?000. Vem vinner när de möts i Elitloppsfinalen? Jag låter frågan hänga i luften, även om jag tror mig ha ett svar.

Sevärd duell i Stoeliten

Giant Diablo vann Stoeliten efter att ha gasats till spets. Roger Walmann ville att hon skulle köras snällt, gärna på speed, han varnade för det, men det var inget Örjan Kihlström anammade. Det går inte att ge den mannen körorder. I ledningen fick hon Zoccer Wadd på utsidan, en häst det gör ont att möta. Duellen blev sevärd och båda hästarna visade att de tillhör eliten bland landets ston. Har för mig att jag blev utskrattad när jag, nån gång förra året, skrev att Zoccer Wadd är ett av de bästa stona i Sverige. Skratta nu då. Giant Diablo har nog lite träningsverk i dag.

Lukas Farming hade inte skämt ut sig i Olympiatravet. En knölig slugger som tar två smällar för att ge en. Men hans tunga kroppsslag biter. Fråga Pirate Copy.

Har Simb Kansas ingen ägare?

Varför släppte Örjan Kihlström ledningen med Simb Kansas till stallkompisen Profit Ås? Är det kul för sporten och spelet med sånt här? Har inte Simb Kansas en ägare? Frågorna hopas – är inte alla konkurrenter konkurrenter?

Den stora frågan lyder:

Är det så lyckat med flera hästar från samma stall i ett V75-lopp?

Micke Nybrink