Spets och slut - gäsp!

TRAV

När Preben Kjaersgaard och Fräkke Frederik hade passerat mål som vinnare i L.C.Peterson-Broddas Minneslöpning kom Elitloppsgeneralen Hans G Lindskog inrusande.

Förmodligen med en inbjudan till Preben och Frederik.

Visserligen blev det tajt i mål men med två lopp innanför västen bör Fräkke Frederik snart vara mogen för vassare uppgifter.

Papa Qui däremot höll på att ställa till det för favoritspelarna. Jörgen Sjunnesson gjorde nästan allt rätt med hästen som sköt till rejält när det blev fritt fram från vinnarhålet. Den som grämde sig mest var nog Björn Goop bakom Makhtoub Jet som lämnade det så kallade vinnarhålet. Fick sedan runda Naglo i tredjespår och hade därmed på tok för långt fram för att bli bättre än trea i mål. Hade Björn istället suttit kvar i rygg på Preben så vete katten om inte Makhtoub Jet grejat segern. Jag gissar att unge Goop ångrar att han bytte ut genvägen 350 kvar och istället valde en något krångligare väg in mot mål.

Fem av sju från spets

Fem av gårdagens lopp vanns från ledningen. Säkert kul för favoritspelarna men inte ett dugg roligt för oss som efterlyser lite spänning i loppen. Think Yatzee fick styra och ställa som han ville. Tiger Ru, Symfoni Sund och Rado likaså. Sedan hjälpte det föga att King Cobra spurtade som en besatt och att General Shogun hade ett ton i linorna liksom Present. Sätter man sig fast så krävs det en del tur för att gå vinnande ur striden.

Strongast av alla igår var det fyraåriga stoet Sweet and Strong, som vann enkelt trots en stentuff inledning i tredjespår och dödens i 1500 meter. När upploppet nalkades stack hon ifrån sällskapet och Stig H Johansson kunde ställa in mungiporna på tio i två i god tid före mål.

I stayerloppet över tre kilometer blev det en säker vinst för tuffe Tunk Nafets, som lyckades eliminera ledande favoriten Force By Night kort före mål och dessutom hålla undan för en ettrigt anstormande Born at Last. Den sistnämnde gjorde åter igen ett kanonlopp och är snart värd en fullträff.

Inte långt från en trippel

Rado gjorde vad de flesta hoppats på, nämligen att ta ledningen och sedan rinna undan till lätt vinst för Björn Goop. Tränare Stenströmer sken ikapp med Björn Goop efter loppet och hästen såg bättre ut än på länge. Med lite tur kunde det blivit en trippel för Björn Goop. Rätt väg med Makhtoub Jet och tidigare lucka med General Shogun så....

Vad tar vi då med oss till kommande V75-tävlingar? Jo, att inte glömma bort Born at Last när han startar nästa gång. Inte heller Veijo Heiskanens duo King Cobra och Monsieur Shiraz. Båda kusarna svarade för ett upplopp av det svettigare slaget efter diverse startstrul. Makhtoub Jet kan också vara värd några tior nästa gång han visar sig på travovalen liksom Galaxy Brodda som var klart duktig efter sitt galoppinslag. Måhända kan det vara en vägledning till sju rätt framöver.

Gert Lengstrand ([email protected])