Think Yatzee är dagens klaraste

Challe guidar till V75

TRAV

De fyraåriga stona gör upp om Drottning Silvias Pokal i den 1:a avdelningen medan hingstarna och valackerna får vänta till den 3:e avdelningen innan knappa 900 000:- delas ut till segraren av Kungapokalen. Kungen i årgången så här långt är Conny Nobell och det lär han fortsätta att vara även efter dagens lopp. Trots Conny Nobell´s överlägsenhet tycker jag att dagens klaraste är Think Yatzee i avdelning 6, DD-1.

V75-1

Favoriten:

Med nästan 900.000:- i förstapris lämnar Kolgjini inget åt slumpen, han sätter sig utvändigt om ledaren med 2 Needles 'n Pins och ser till att det blir tempo.

Outsidern:

1 Fama Currit är hård men försöket kanske blev lite väl tufft och om det sitter i benen idag kan hon få en tuff dag på jobbet med favoriten tryckandes utanför.

Spetsbudet:

Med tanke på att Peter Ingves valde innerspåret med 1 Fama Currit borde övriga vara chanslösa i spetstriden.

Korsdraget:

9 Alexia Ås vann Oaks förra året och kommer med all sannolikhet att blanda sig i segerstriden även här. Ludde fixar tempot åt Örjan som fixar smygresan.

V75-2

Favoriten:

När 6 Leffe Blanch är i ordning och dessutom har spetsläge som idag är han svår att ta ner. Allt hänger på om han hinner först i starten eller inte.

Outsidern:

Spets är det också som gäller för 3 Beddinge Boy som är en av två som jagar ledningen i det här sprinterloppet som jag tror avgörs just i starten.

Spetsbudet:

Den som tar hand om ledningen tror jag vinner. 3 Beddinge Boy och 6 Leffe Blanche gör upp om spets och vinst, jag tror på 6 Leffe Blanche.

Korsdraget:

10 Conrads Comet var ute i kvalen till kungapokalen men galopperade bort sig. Hittar Erik Adielsson rätt väg kan han vara korsdraget i det här loppet.

V75-3

Favoriten:

2 Conny Nobell förlorar nästan aldrig och även om han idag möter väldigt kvalificerat motstånd har jag svårt att se honom förlora.

Outsidern:

Lähdekorpi tränade 9 Grove's Ben, vann sitt försök från ledningen men får nu hoppas på att favoriten har en dålig dag, annars går det inte.

Spetsbudet:

Ingen tvekan, 2 Conny Nobell!

Korsdraget:

Allt kan hända i trav, alltså finns det möjligheter för 8 Intoxicated som faktiskt gjorde årsdebut i försöken och därmed är förbättrad idag.

V75-4

Favoriten:

4 Monsieur Shiraz har bra chans att vinna det här ihåliga loppet om han nu inte ställer till det för sig med en galopp. Lasse Wester kör bra!

Outsidern:

Att få gå barfota verkar ha gjort 1 King Of Spirit gott. Fet finns en liten chans att Sjunnesson kan försvara ledningen från innern och då blir dom svårslagna

Spetsbudet:

Det ser ut att bli spets för 3 Hocken Palema och Svanstedt. 1 King Of Spirit och 2 Nat Narih är motbuden för Hocken Palema.

Korsdraget:

Positionerna är ofta avgörande och 2 Nat Narih kommer att få en bra position i ett lopp som är vidöppet. Kapacitet finns för att vinna.

V75-5

Favoriten:

Med endast åtta hästar i fältet är inte 9:e spåret en katastrof för Millan Pamela, det lär blir rusning från start och dessutom är upploppet långt på Åby.

Outsidern:

4 Minnesota har matchats igång och i förra starten såg hon bättre ut än i dom två tidigare. Här laddas hon för spets och vinst.

Spetsbudet:

2 Starlight kan svara ut 4 Minnesota om Erik vill, men det tror jag inte, och därmed är spetstriden avgjord.

Korsdraget:

Att 5 B.Cool inte kunde vinna senast är inte mycket att säga om. General Du Lupin vann! I det här gänget är hon en segeraspirant.

V75-6

Favoriten:

Dagens klaraste vinnare 2 Think Yatzee spetsar och vinner även om han kommer att bli hårt utmanad från början av 3 Bean Streep

Outsidern:

Lottningen gjorde att 12 King Cobra blev chanslös redan från start. Ska han ha en minsta chans från det här läget måste det bli ruggig överpace på loppet.

Spetsbudet:

2 Think Yatzee utmanas hårt av 3 Bean Streep men Örjan sätter sig lugn i spets med favoriten.

Korsdraget:

Fighting spirit finns det gott om hos 8 Springfield som precis som övriga får förlita sig på att favoriterna kör bort varandra.

V75-7

Favoriten:

1 Andaloux var chanslös från kön senast på Solvalla och det finns en risk att han är chanslös igen, hamnar sist eller blir fast från innern.

Outsidern:

11 Bon Roc tycker jag är väl mycket streckad från det här läget, senast fick han segern i halsen av övriga, överpace! Får bekänna färg nu.

Spetsbudet:

Vem vill ha spets? 3 Min Goj är snabbast men släpper till 5 Cider Ås som kanske hinner före 6 Breeze Brodde in i svängen trots 5:e spåret.

Korsdraget:

Jag trodde aldrig att 5 Cider Ås skulle hålla hela vägen senast men det kanske berodde mer på motståndet än honom själv.

Systemförslag

Challe Berglund ([email protected])