Hittar Super Light innern är det klart

TRAV

Kul omgång på Dannero

och jag friskar på lite med tre spikar. En klar, en kanon och sjövild chansning.

Och så har jag räknat ihop fem tveksamma favoriter.

I V75-1 har spelarna utsett Duc Sand till mest trolig vinnare. Olle Goops femåring är absolut bra nog att brakvinna här. Men – han är en knäppgök och har galopperat vid fyra tillfällen i de sju senaste starterna, i början av loppen. Dessutom ska han övernatta borta för första gången. Att spika känns rätt så korkat. Mitt drag är istället Race Ball (18 %) som var grym vid segern för tre starter sen och som såg fulltankad ut när han kördes på och galopperade 900 kvar på V75 senast.

Sprid inte ut det här...

V75-2: Völunds Karolin är hårt betrodd men henne chansar jag bort. Hon duger nog inte, helt enkelt. Stormvarning för Ivory Office som fick ta emot Ligne Droite i årsdebuten och som stupade med svärdet i hand. Lopp i kropp, härlig spurtstyrka och streckad på sju procent. Sprid inte ut den här?

V75-3: Är inte Super Light favorit? Skojar ni? Det är väl bara läget emot? Jag trodde att han skulle bli stenhårt lirad, Westholms lille franskdödare. Hittar han bara ut från innern så är saken klar, det är i alla fall min teori.

V75-4: Global Glory är favorit och jag anar att hon är bäst. Men läget och övernattning stör – så jag kladdar på lite. Glöm för allt i världen inte Cash Queen (4 %, är folk blinda?) som visade dunderform senast när hon bollade med motståndet från dödens.

Går åt skogen

V75-5: Tar Nordgubben 120 meter på Lill Barry? Det vete fanken, jag spelar på att det går åt skogen. Lill Barry kutar 1.28 och då ska Nordbuggen ner på en 1.23-tid ute vid staketet. Lycka till. Rysaren, tredjestrecket, är Bernt Slogum (6 %), han är benhård.

V75-6: Omgångens fräckis är Thrust Memphis (10 %). Senast spurtade han rykande från kön och för tre starter såg jag honom live i Eskilstuna och då var han läskig, det bara small. Nu hoppas jag på spets och slut.

V75-7: Det här vinner väl Lucky Dream B.L. fram och baklänges. Racerbalans, spetsläge och inget att slå. Löjligt. Spik på allt.

Helgens tips

Micke Nybrink