Herkules flög fram

TRAV

Hilda Zonett eller Super Light?

Tommy Hanné hade svaret.

Flying Herkules var än en gång rätt.

Hästen har varit bra hela året men ändå inte fått det där riktiga erkännandet. I går visade han också ytterligare kvaliteter då Hanné kubbades med Kontio och Brunton Tilly 300 kvar och det blev så trångt att Flying Herkules galopperade. Att Flying Herkules ställde sig i trav på bara några meter i den farten visar på ett imponerande löphuvud.

Flying Herkules fick dessutom lägga en speed i en ogiltig start som berodde på att omstartslampan på startbilen inte gick att släcka!

Vilda Hilda hänger på repen

Hilda Zonett verkar dock ha fått nog nu. I går visade hon närmast ett ovilligt intryck och det är ju kämpaglöden som varit hennes adelsmärke.

Men jag törs ändå inte räkna ut Vilda Hilda helt, hon är ju bland de hårdaste vi haft, men visst verkar det som om hon hänger på repen nu...

Lyckat handikapp

Kallblodsloppet var som omväxling en handikapp. Bosse Sallén på Dannero hade räknat på alla 15 hästarna och placerat ut dom på sex olika fållor. Den matematiken hade Sallén lyckas utmärkt med och fem hästar var på linje i mål. Men som 53 gånger tidigare var det Nordgubben som hade nosen först.

Örjan Kihlström satt i sulkyn bakom Nordgubben och han hade en mycket lyckad dag på Dannero. Det här var tredje gången han var inne i vinnarcirkeln. Lass Formula och In Bloom hette dom andra vinnarna som båda vann på rejäla sätt.

Två färska V75-vinnare

Henrik Svensson har just kvitterat ut tränarlicensen och har ett PR-vapen i Disco Ås som gav Svensson första V75-segern i karriären i går.

Allid värdefullt för en tränare att synas i riksspelen och naturligtvis speciellt viktigt för en kille som är helt färsk.

Det samma gäller Petter Lundberg från Boden som också tog sin första V75-seger som proffs med förvandlingsnumret O’Meara Bob.

O’ Meara Bob köptes i mars för 50 000 kronor och har sedan vunnit i fyra av fem starter. Enbart i går drog han in 110 000.

Snacka om lyckoköp!

Leif Holmqvist