Våga misslyckas, sa Sandlin

Läs Challes färska travtips

TRAV

Förra veckan slutade med att singelstrecket, Ålarökarn var dålig och återigen, för fjärde veckan i rad, blev det sex rätt.

Veckans V75 ser mer lättippad ut och då är det i första hand spikarna som är lätta att plocka ut – om man nu vill göra det enkelt för sig. Fama Currit har dominerat i stonas fyraåringslopp och vinner förstås V75-1. Järvsöfaks behöver man inte ens motivera varför han är en vinnare. Jag provar ändå att gardera honom på chanssystemet men det känns långsökt att han ska torska. Våga misslyckas, sa alltid den begåvade hockeycoachen Tommy Sandlin!

V75–1

Favoriten

Det finns nog ingenting som kan stoppa 2 Fama Currit från att vinna, hon har bevisat vid flera tillfällen att hon är kullens drottning och gör så i dag igen.

Outsidern

Stig H väljer att köra 3 Sweet and Strong av sina fyra finalister och det är väl ändå ett tecken så gott som något vilken han tror mest på.

Spetsbudet

1 Gilla Du Ling och 5 Green Chili kanske kivas lite om ledningen men Gilla Du Ling behåller nog ledningen fram till det att favoriten ställer en fråga.

Korsdraget

Känns långsökt men det är klart att 7 Toamasina vid flera tillfällen visat sig vara riktigt bra och försvinner favoriten av någon anledning så är Toamasina ett bud.

V75–2

Favoriten

2 Ranunkel såg jag på plats vinna ett riktigt skräplopp senast men ingen skugga över honom – han måste dock garderas rejält då loppet är öppet.

Outsidern

Trots ett bra läge kommer 4 Le Garcon Soleil att hamna en bit ner från start och är då utlämnad till att det blir fart i loppet. Blir det så är han att räkna med.

Spetsbudet

Inte så många som kan öppna och därmed ser ledningen ut att vara vikt för 1 Coinbox.

Korsdraget

Klass I-försöket är jämnt så positionerna kommer att vara väldigt avgörande och då är ledningen guld värd. 1 Coinbox kommer att bita ifrån sig bra länge därifrån

V75–3

Favoriten

Speedkulan 9 Malabar Circle Ås är alltid att räkna med men jag är lite tveksam till att det blir något tryck i loppet och i så fall får han det svårt.

Outsidern

5 General Du Lupin är ju inte min favorit direkt och jag tror inte att han vinner i dag heller. Han kan vinna loppet åt favoriten om han trycker upp tempot.

Spetsbudet

3 Nyby Exet eller 4 Think Yatzee? Det lutar kanske mest åt 3 Nyby Exet med tanke på att han har spåret innanför Think Yatzee.

Korsdraget

4 Think Yatzee går allra bäst i ledningen eller dödens. Nu har han smugits i två starter och samlat kraft för att köras för seger – från ledningen eller från dödens?

V75–4

Favoriten

1 Mike Daro är väldigt lägesgynnad då han har innerspår bakom bilen och kan nyttja sin startsnabbhet. Han har dock varit struken sedan förra starten – formen?

Outsidern

Även 3 Sun Power C.G. är startsnabb och det kommer förstås att bli en rejäl körning från början mellan favoriterna. Det kan sänka båda två.

Spetsbudet

1 Mike Daro eller 3 Sun Power C.G – vem ger sig först?

Korsdraget

Svårt att hitta ett riktigt korsdrag då sjundestreckade hästen i loppet är en 20 procentare. 10 Pax Hunter imponerade inte senast men Goop i vagnen kanske man ska se upp.

V75–5

Favoriten

11 Järvsöfaks från tillägg över kort distans! Det är lockande att gardera men det känns nästan dumt också. Han rundar det här gänget med.

Outsidern

1 Roland har faktiskt väldigt många streck på sig med tanke på att han möter ”Faksen”. Han spetsar säkert och står emot ett bra tag – inte hela vägen dock.

Spetsbudet

1 Roland, 5 Kloxen och 7 Karlängs Elden. Roland från innern kan nog hålla ut Karlängs Elden.

Korsdraget

Skulle 7 Karlängs Elden ta ledningen och Järvsöfaks dessutom har en svart dag – ja, då kan korsdraget vara ett faktum.

V75–6

Favoriten

2 Order By Fax fick ett perfekt lopp senast och avgjorde på ett enkelt sätt. Han får dock inte hamna för långt bak från start för att kunna vinna.

Outsidern

Jag tycker att 3 Triton Sund var den som imponerade mest i försöken.Från dödens reglerade han Finders Keepers på ett bra sätt.

Spetsbudet

1 Crown Kemp kan köras i ledningen om Robert Bergh vill. 6 Finders Keepers är också snabb men innerspåret räddar Crown Kemp.

Korsdraget

En riktig “runner up” var 9 Acclaim som spurtade riktigt bra och i de sista stegen smet han förbi Viking S.S. Blir det rejäl körning kan ”Hockeys ” häst skrälla.

V75–7

Favoriten

Det blev ett riktigt surt läge för 11 Hot Tub som å andra sidan är gynnad av distansen och jag är stenklar på att Hot Tub finns med på ”fotot” – kanske till och med ensam.

Outsidern

3 Anelka är jag inte säker på hur han gillar distansen men han får definitivt ett bra lopp från sitt utgångsläge och han ska streckas.

Spetsbudet

2 Anelka, 3 Alex Broline, 6 Kyoto Bellemois och 7 Regent Royal. Fördel 2 Anelka!

Korsdraget

När 7 Regent Royal vann på Valla fick han smyga med i rygg på Breeze Brodde. Ett liknande upplägg är att vänta i dag och då kan han återigen skrälla.

Challe Berglund