Flera bra ”spets å slut”-bud

Läs Challes färska travtips

TRAV

I dag har vi V75-finaler med en för årstiden riktigt bra guldfinal. Jag tycker också att bronsloppet ser riktigt bra ut – både sportsligt och spelmässigt.

Det börjar bli tjatigt nu med sex rätt varenda vecka, framför allt förra veckan, när det var så dålig utdelning. De bäddade å andra sidan för att vi har en jackpottomgång i dag. Det finns flera bra ”spets å slut”-bud och vägen till sju rätt ligger mycket i att välja rätt singelstreck.

Jag förlitar mig på Loverboy Pellini som spetsar och vinner.

V75-1

Favoriten

Visst kan det vara kittlande att gardera 10 Zoccer Wadd då hon är STOR favorit. Just med tanke på att det är jackpott gör jag det – trots att hon borde vara överlägsen.

Outsidern

3 Jasoda fick på pälsen av Malabar Circle Ås senast, hon är i grunden en riktigt bra häst och kanske kan hon hålla ifrån sig Zoccer Wadd.

Spetsbudet

1 Millan Pamela smyger nog medan 3 Jasoda, 4 Blues Office och 8 Minnesota kan flytta på sig rejält från start. Jag gissar på 3 Jasoda!

Korsdraget

Korsdrag blir det oavsett vem som vinner om favoriten sviker men med tanke på läge och hur hon gått på slutet tycker jag att 2 Flying Young är intressant.

V75–2

Favoriten

Ett litet frågetecken finns det runt 4 Riva Del Soles form då hon varit behandlad efter förra starten. Jag tror nog att hon har bra chans att hålla undan från spets ändå?

Outsidern

500 meter till hade varit bra för 10 Gift To Europé. Han var enormt bra när han vann sitt försök på Åby – tidig attack, förväntar jag mig.

Spetsbudet

4 Riva Del Sole har blivit nedstruken ett spår och det förbättrar spets-chansen för favoriten ytterligare.

Korsdraget

Smygresa bakom ledaren som drar i hårt tempo och en lucka på upploppet. Det skulle passa 2 Echo Tilly som näst senast vann ett överpacat lopp.

V75–3

Favoriten

Svenska mästaren, 10 Dumle Loss, har lattjat med motståndet på slutet och det är klart att han ska vaar favorit. Hur löser Jocke Wallin bakspåret?

Outsidern

1 Digger Crown är startsnabb och tar förmodligen hand om ledningen och sedan beror det på hur mycket Lennartsson får sänka tempot.

Spetsbudet

1 Digger Crown bommar inte ledningen från innern?

Korsdraget

7 Tag The Devil är startsnabb så Åke hittar säkert ner i banan efter start och får han bara rätt ryggar fram till upploppet kan han skrälla.

V75-4

Favoriten

Ledningen ser ut att vara vikt för 5 Loverboy Pellini men därmed är inte segern klar. Han får dock ett viktigt övertag på bland annat F.D. Currie.

Outsidern

3 F.D. Currie tror jag inte kan svara favoriten utan hon får nog försöka mangla ner densamme. Jag är imponerad av en henne och blir inte förvånad om hon klarar just det.

Spetsbudet

Favoriten 5 Loverplay Pellini får ta över ledningen från 2 Exotic Broline.

Korsdraget

Senast mötte 8 Orlando Karsk övermakten i ett Breeders’ Crown- försök men gången innan slog han några av dagens motståndare. Om det löser sig från start, så.

V75–5

Favoriten

1 Nyby Bengan tar ledningen och jagar in femte raka segern men han får nog plocka fram hela sitt register för att lyckas med det.

Outsidern

2 Jaques Brodde tog ledningen vid sin försöksseger. Den får han inte i dag men insatsen den gången och det fina läget gör honom streckvärd.

Spetsbudet

1 Nyby Bengan utan tvivel.

Korsdraget

Bakspår på Örebro är ingen hit och när Lugdunum dessutom stod för motståndet förstår man varför inte 7 Victory D’Or vann senast. Kuskplus i dag!

V75-6

Favoriten

3 Prince Valliant är bra varje gång och till skillnad mot senast får han nu ledningen. Det kanske inte är någon fördel i dag om nu Ludde gasar hela vägen med sin häst.

Outsidern

Om man får tro den gode Kolgjini om 7 Mack Novembers tisdagsjobb här intill kan man räkna med att han inte tänker sova bort loppet.

Spetsbudet

2 Sombatic kan nog inte svara ut 3 Prince Valliant även om Uhrberg skulle vilja det.

Korsdraget

Ni som hänger med i mina tips vet att jag gillar 8 Ladon Du Goutier. Det kanske blir så att han kan profitera på kampen mellan de två favoriterna.

V75–7

Favoriten

Tre stenhårda hästar med bra lägen gör upp om segern, 1 Rado, 2 Kahili och 4 Born At Last. Någon av dessa tre vinner det här loppet.

Outsidern

6 Empire B. är en tänkbar vinnare om han får smyga med bakom favoriterna. Han har en extra pollett kvar till slut.

Spetsbudet

Det blir nog en hård kamp mellan 1 Rado och 4 Born At Last där jag tror mest på Rado.

Korsdraget

Precis som Empire B. tror jag att 10 Arnie Sensation kan finas med i striden. OM han nu får bra ryggar att smyga i fram till upploppet.

Challes bolags- och chanssystem

Challe Berglund