Dubbel ”Hockey” på hemmaplan

”En underbar travdag”

TRAV

Att vinna travlopp inom V75 kan vara en höjdare.

Att vinna två V75-lopp på hemmaplan slår det mesta.

Fråga Håkan Eriksson, som satte dit både Aquarelle Elegance och Acclaim på Sundbyholmstravet.

– En underbar travdag, sade han och log.

Håkan, med smeknamnet ”Hockey”, har varit banans dominerande travtränare i över 20 år. Ifjol körde han in 3,7 miljoner kronor till stallet. Efter lördagens tävlingar och en V75-dubbel har ”Hockey” redan kört in 281000 kronor.

– Jag var jättenöjd med fjolåret, och i år ser det minst lika bra ut i stallet. Och efter en sådan här dag så känns det förstås väldigt bra, det flyter på fint, sade Eriksson.

Han började med att vinna med Aquarelle Elegance till drygt 15 gånger pengarna efter ett perfekt smyglopp i tredjepar invändigt.

– Vi hade maximal tur och Aquarelle Elegance är inte så tokig när hon får sådana här vilsamma lopp. Hon är liten men gör alltid sitt bästa och fortsätter att utvecklas.

Lång kurva

I silverdivisionen valde ”Hockey” en helt annan och offensivare taktik med urstarke Acclaim. När det återstod 500 meter hade ekipaget 30–40 meter fram till täten.

– Jag trodde aldrig att vi skulle hinna fram när vi var ute och rundade korvkiosken i sista kurvan. Men Acclaim har en väldigt bra spurt och redan 50 meter från mål var det ju klart, berättade Sundbyholmstränaren.

Acclaim har därmed tjänat 835000 kronor på knappt ett år och kommer snart att vara uppe i Gulddivisionen.

– Jag kunde aldrig tro att han skulle kunna utvecklas så här, det är otroligt. Tyvärr är han lite långsam från start men desto starkare till slut, och det är ju på upploppet som segercheckarna skrivs ut.

Ny seger

I fjol vann Musigny Degato ”Smedträffen” på Sundbyholmstravet.

Tränare: Kari Lähdekorpi.

I årets upplaga av guldivisionsloppet blev det ny seger för Lähdekorpi, den här gången med Lukas Lupin.

– En skön seger, idag var Lukas Lupin riktigt bra, sade segerkusken Thomas Uhrberg.

Kari Lähdekorpi blev vald till ”Årets tränare” 2004 men lär inte få titeln den här gången. Den är vikt för Stig H Johansson som för drygt en vecka sedan meddelade att han kört sitt sista travlopp. Ny kusk för ”stall Johansson” är Erik Adielsson, och det nya V75-året började med en dubbel.

Adielsson vann först med storfavoriten Tequilaracing Rose som vann enkelt från ledningen. Han satte sedan dit Ymers Diamant som vann klass 3-försöket trots ett jobbigt slutvarv i tredjespår.

– Båda var riktigt fina, det var en skön start på året. Men stallet verkar vara i toppform, och det känns verkligen inspirerande och väldigt lärorikt att få köra Stig H:s hästar, sade Adielsson.

Stig Lindmark/TT