Royal Will – sund spik

TRAV

V75-Mästaren på Åby och det loppet är hur svårt som helst.

Enklare i lärlingsracet där bästa hästen har fått toppkusk och vinner trots sämsta läget.

Sen blåser väl Svanstedt till i sista?

Först av allt, Information Center-snacket fortsätter. ”Inte fan vinner Sjunnesson om han anfaller i tredjespår 1 000 kvar! Idiot.” Så låter det nu sedan jag kastat första stenen. Ni kanske har rätt – men då provar han i alla fall. Jag vet inte, svaret står skrivet i stjärnorna – men det är i alla fall kul att det surras så intensivt om ett enda lopp i en vecka. Själv fick jag, snudd på i alla fall, löpa gatlopp på Solvallas stallbacke?

Rolig vecka

Över till V75 och en rolig omgång med åtskilliga spikalternativ men samtidigt kemiskt fri från mordvinnare. Det gäller att gissa rätt, helt enkelt.

I första avdelningen avgörs V75-Mästaren och de här loppen är gärna jämna – så även i år. Jag är lite inne på att Brian Ås gör Thomas Uhrberg till champion. Hästen avslutade magnifikt senast med 1.11 sista 500 bakom en otäckt vass Gift to Europé. Kommer Uhrberg till spets, har hänt?, så är det bra chans.

Rolig rysare

V75-2 är svårt och gardering anbefalles. Roliga rysaren heter Donald Bulwark (10 %). Han avslutade mycket bra från rygg

på ledaren senast.

Gift to Europe borde man egentligen singla i V75-3. Han var, som nämnt, rysligt fin senast då han pep till front och sedan trummade undan i raketfart över upploppet, totalt okörd. Men åttonde med volt är jobbigt att spika ifrån, man kör inte i kringlor runt ett V75-fält. Motbudet är Baron Stursk (13 %), en urstark spetsälskare som lär köra offensivt av Carlos Söderström. Hästen ska lättas i balansen och är kraftigt på gång.

Snitsare

Jag spikade Royal Will senast men då satte han inte en fot rätt i starten. Nu är det auto och med snitsaren Johnny B Karlsson bakom sig räknar jag med att han kammar hem potten i V75-4. Hästen såg dunderfin ut senast.

Invincible Dust är en stark favorit i V75-5 och man skulle kunna spika. Intrycket senast var det rätta. Men täta starter oroar tränaren och orutinen kan också spela henne ett spratt. Lady Viking (3 %) är min skrällidé i omgången, hon var jättebra senast då hon sänkte allt i spurten.

Läge i saftigaste laget

Prince Valiant har toppchans i sjätte men läget är i saftigaste laget för att jag ska ha skalle att spika. Caprice Hörda är streckad på tre procent. Häpp!

Fräckt singelstreck i sista: Stanley Bar (29 %) orsakade nog en ljudbang när han small förbi på sista bortre senast och om han står på benen nu? Ja, hur ska han kunna torska?