Björn Goop skrällde i V75-Mästaren

TRAV

Björn Goop var överlägset mest segerrik av alla kuskar 2005. Ändå räknades hans seger i V75-Mästaren med Maximilian OC som en skräll.

– Jag trodde själv på en liten chans före loppet men hade tur som kunde vinna, sade han efter sin första seger för året.

Björn Goop slog under fjolåret segerrekord när han vann 407 lopp i Sverige och ytterligare fyra utomlands. På Hästgalan i Göteborg under fredagen fick han ta emot pris som Årets kusk, och hans Conny Nobell fick också pris som Årets fyraåring.

Men i V75-Mästaren var det inte så många som trodde på Goop och Maximilian OC, som stod placerad med 20 meters tillägg på hästar som hade tjänat nästan lika mycket pengar. Goop var länge helt anonym i loppet och det var inte hans vilja.

– På sista bortre långsidan blev jag orolig när det var hästar framför i alla de tre spår jag provade. Jag tog beslutet att chansa lite i sista sväng och hade den tur som behövs för att vinna när ett par av konkurrenterna galopperade, sade Goop efter loppet.

Med 400 meter kvar av loppet kom Goop ut i andraspår och med drygt 100 meter kvar kom luckan. Maximilian OC avgjorde då på ett par steg och Goop hann också med en liten segergest.

– Jag vet att hästen har bra kapacitet, men det har inte stämt riktigt för honom på slutet av lite olika anledningar. Ändå kändes det lite som att han stod på tur för att vinna, sade Goop.

– V75-Mästaren är en speciell batalj för oss kuskar. Visserligen är det bara ett lopp, men loppet har prestige. Det finns de som har försökt många gånger utan att vinna loppet, sade Goop som vann V75-Mästaren för andra gången i femte försöket.

Goop fortsatte av bara farten med Kasparaitis i den andra avdelningen och blev därmed ende dubbelsegraren i omgången.

– Hästen var nog lite bättre än vi hade vågat hoppas att han skulle vara. Han fick ett tungt lopp och var riktigt rejäl, sade Goop.

En av de anställda i familjen Goops rörelse är Tom Berg. Han körde sitt första V75-lopp i karriären med Luckytobeborn och vann direkt. Den träffprocenten kan varken Björn eller Olle Goop visa upp.

TT