Skrällar skulle värma i kylan!

TRAV

V75 i Sundvall med kvicksilvret parkerat under tio minus, djupfryst betongbana med förrädiskt rullgrus ovanpå.

Gör ont i hela kroppen bara att se någon springa.

Läge för skrällar och uppiggande favoritfall?

Borde vara det.

Men samma omgång, för ett år sedan, hände det faktiskt inte ett skit när V75 kördes på Bergsåker. Sju rätt gav 3 100 och det blev ingen utdelning på fem. Det man vet vad det gäller trav i allmänhet och utdelningar i synnerhet är att man inget vet. Inget är givet.

Optimist

Nu är jag ju ändå en sån där obotlig optimist – antar att även du är det, likt de flesta spelare – som alltid har klart för mig på förhand. Redan i V75-1 hittar jag ett av de stora fynden. Hilarious (14 %) är en kapabel sexårig valack (såna gillar jag) som hittat stilen på allvar och som nu tar sats med högre klasser. Senast var han ruskig när han vann ett V65-lopp trots galopp i starten. Ove A Lindqvist gasade hårt mitt i loppet, brakade till spets och hade avgjort redan 500 kvar då hästen försvann till överlägsen seger. Spår tre med volt passar perfekt och det kan mycket väl vara spets och slut, annars vinner han bakifrån, eller från dödens – hoppas jag.

Isbjörnsrace

Isbjörnarna, kallbloden alltså, i V75-2 håller hög klass och även om jag tror att favoriten Hafell Kongen har god chans intalar jag mig själv att loppet är jämnt och blåser på med halva fältet, resten är chanslösa. Roligast? Juligutten som enprocentare. Tränar som en demon.

V75-3 är ett kul lopp med guldhästarna 20 meter bakom bronsligan. Normalt sett plockar Joyau d’Urbain och Lukas Lupin 20 meter på byket på start men kuskarna blir ofta stillasittande i såna här lopp och jag vågar inte spela så. Stormvarning för Judge Not (2 %) som gick ett skott efter sen lucka senast och även Mind Chap (6 %), sylvass spurt senast och stall i kanonform, är given.

Fräck spik

Fräcka spiken hämtas i lägsta klassen. Boytoy (6 %, är de galna?!) är en fin fyraåring som nu debuterar för Robert Bergh. Är han i samma författning som hos den gamle tränaren tror jag att han vinner. Och jag som misstänker att han kan vara ännu bättre nu?

V75-5 är inte så svårt, fyra streck ger nämligen toppchans till vidare avancemang. Mellby Ocarina gick starkt till slut senast medan Easy Broline är bästa hästen. Lägg till benhårda Monica Fame och en felfri (?) Inkasso så är det täckt.

De flesta spikar Hot Tub (V75-6) den här veckan. Inte jag. Aldrig. Inte när Taylor Boko (12 %) startar igen. Senast såg han ut som hundra miljoner när han smög med bakom hästar mest hela vägen. Jag dubblar med honom.

Slut på pengarna

Sunda spiken i sista. Hade inte hittat någon fram till dess så, vad fan, det får bli här. Nä, jag skojar bara. King Apanage är jag svag för och i comebacken senast var kanonfin som tvåa. Jag tror att han är stenklar.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system