Risk för nya skrällar på Bergsåkers

Challe guidar till V75 i sista stund

TRAV

I dag kan Bergsåker leva upp till sitt gamla rykte som skrällbana. Det finns två spikar att luta sig emot, Idholmens Kenzo i lägsta divisionen och Hot Tub i silver.

Hur ska det då kunna bli stor utdelning?

Jo, vädret kan ställa till det för många, även mina spikförslag, så det gäller att ni kollar upp banförhållandena i dag innan ni lämnar in.

En del hästar klarar inte av att gå med hakar och det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

V75-1

Favoriten

Av sina två hästar i loppet tror Stig H tror lite mer på 7 Axel Esskå då 6 Iffy inte var lika bra i sista jobbet, hakar är också ett minus.

Outsidern

7 Axel Esskå hamnade snett i loppet senast från start men gick bra till slut och han är för mig ett hett segerbud med tanke på läget.

Spetsbudet

Det kommer att bli tufft körning om ledningen då alla dom tre innersta spåren, samt springspårshästarna är snabba, fördel Markus Emm.

Korsdraget

Hemmahästen 5 Vision Star fick aldrig chansen senast på V75 men kommer att få det i dag och han kan vara värd ett streck.

V75-2

Favoriten

10 Vinning Kos kan hamna invändigt och bli tvungen att backa sig loss från start. Då förloras värdefull mark och kanske även segern.

Outsidern

20 meters försprång har 6 Hafell Kongen på dom värsta konkurrenterna och det kan räcka om Tommy Eriksson får bestämma tempo i spets.

Spetsbudet

3 Kloxen är snabbast men körs inte i spets. Förmodligen blir det 6 Hafell Kongen som får överta.

Korsdraget

9 Wikvinn har jag aldrig sett men rapporterna talar om en bra häst som senast fullföljde bra efter ett tungt sista varv. 7 procent!

V75-3

Favoriten

Snacka om att ha utvecklats, 12 Lukas Lupin radar upp segrar på V75 och även om han i dag har femte spår på tillägg är han första häst.

Outsidern

Senast hade 10 Joyau D'Urbain bakspår och Lukas Lupin fick ledningen, positionerna dom emellan lär avgöra även i dag.

Spetsbudet

6 Fastprint som dock inte lär svara om någon tuffing från tillägg avancerar tidigt.

Korsdraget

8 Shogun Wind är en häst som i den här typen av lopp alltid kan skrälla. Kan få problem från och behöver lite tur för att vinna.

V75-4

Favoriten

Startsnabb häst med bra kusk, läge och form. Visst känns 4 Idholmens Kenzo som ett tänkbart singelstreck men klass III är alltid lurigt.

Outsidern

Ingen tvekan om att 10 Jeanette Zodiac varit bra vid sina raka segrar. Läget och tuffare motstånd gör att hon får visa allt sitt kunnande i dag.

Spetsbudet

4 Idholmens Kenzo är snabb och även om någon annan skulle vara snabbare verkar alla vilja släppa.

Korsdraget

8 Boytoy hade Across The Lines på gaffeln senast när han galopperade och det är inte dåligt - dåligt är dock läget.

V75-5

Favoriten

4 Inkasso känns som en tunn favorit. Å andra sidan är det inte så vassa motståndare med, inte på start i alla fall.

Outsidern

13 Mellby Ocarina klarar av distansen och ser faktiskt ut att ha bra form. Jag kan dock vara lite tveksam till hennes stridsmoral.

Spetsbudet

6 Cathy Freeman har perfekta förutsättningar, får spets, springspår och Lasse Lindberg som kusk.

Korsdraget

15 Harriet Vane verkar ha tänt till efter några montélopp och om hon kan utnyttja spåret kan hon avancera långt fram från start.

V75-6

Favoriten

1 Hot Tub har förstört min sömn hela veckan. Håller han spets eller inte? Lyckas han försvara spets är han stenklar. Gillar han hård bana?

Outsidern

Efter att ha sett piggare ut på slutet har 4 Taylor Boko fått många streck på sig och han såg väldigt laddad ut i senaste jobbet.

Spetsbudet

Ja, klarar 1 Hot Tub att spetsa eller hinner 2 Galaxy Chip OM förbi? Lucky Dream BL gör det inte i alla fall.

Korsdraget

Det egentliga motbudet är nog ändå 2 Galaxy Chip OM som är den som ska lugga favoriten på spetsen och segern. Kanonbra senast.

V75-7

Favoriten

När 6 Le Garcon Soleil sköter sig är han nästan alltid med i segerstriden. Så det är lite oroligt när man ser att han ofta felar med framspår bakom bilen.

Outsidern

5 Sheriff Hornline ska smygas trots att han är snabb bakom bilen och då blir det ju lite chansartat. Kapacitet finnes helt klart.

Spetsbudet

Det lutar åt att 4 Cartwright Cafe tar hand om ledningen. Ingen annan verkar ha någon ambition att anföra loppet.

Korsdraget

11 Ulv Nalan lekte med Sheriff Hornline i debuten på norrländsk mark och är han i närheten av den insatsen i dag är han förstås ett skrällbud.

Challe Berglund