Maratonhäst veckans bank

TRAV

Det finns inte många hästar i Sverige som är starkare.

Ju längre desto bättre.

Ligne Droite såg nog helst att det vore maraton.

Nu vinner han V75-6 från dödens. Grattis Kontio och Nurmos.

V75 på Jägersro igen och vissa gånger tycker jag att omgångarna i Skåne känns tunna och förutsägbara – man brukar raskt kunna ringa in tre, fyra favoriter som ”bara vinner”.

Så är det inte den här gången. Absolut inte.

Se nyktert på Tequila

I V75-1 kanske ni fått för er att Tequilaraceing Rose är en sån, som redan är i mål. Glöm det. Han vann visserligen ett V75-lopp senast efter spets hela vägen men om vi ska se nyktert på saken så sa väl den segern ingenting, förutom att han är en fin häst. Men det är skillnad på att glänsa i blufflopp mot att vinna ”the hard way”. Så lär det bli nu, för ledningen kan Erik Adielsson inte sno åt sig. Den tar nämligen James Bond och sen är väl han hästen att slå. Det kan dock bli så att Spot mosar på i dödens och jämnar vägen för Tequlia – vi får se.

Mitt roliga drag i loppet är dock Copi Crown (7 %). Hästen som kan flyga, ni vet. Nu har han pustat och Lähdekorpis hästar har ingen aning om att de kan bli trötta för dan. Ingen har sagt det till dem. Copi Crown måste med.

Ta så många som plånboken tillåter i V75-2 och glöm inte Princess Pleasure (6 %) som såg ruskigt fin ut i 150 meter av årsdebuten senast, sen kom galoppen. Lähdekorpi tränar?

Normalt sett vinner Hot Shot Knick V75-3, högsta klassen, men man ska aldrig vara bergis på att en häst vinner från dödens på den här nivån. Sen kan det ju vara så att formen dalar? Var han verkligen lika bra senast som i debuten för Lähdekorpi? Jag är aningen osäker och såna gånger ska man gå på känslan.

Inte nog för It’s Enough

It’s Enough (V75-4) har två raka från dödens nu och här tro jag att ”Stig-Erik” grejar tredje raka. Senast var hon bättre än någonsin – så bra trodde jag inte att hon var. Bakspår är förstås inte kul men det är ju voltstart och jag litar blint på Adielsson, han är otäck på att smita fram.

V75-5 är svårt om man inte gör som jag, chansspikar Play on Me (32 %). Hästen har varit kanonbra i tre starter på raken och visar härlig skalle. Senast flög han fram över upploppet efter en kort startgalopp. Bilstart är ett stort plus och hästen tränar mycket bra efteråt.

Ånglok

Veckans bank finns i V75-6. Ligne Droite är stenhård, älskar långlopp och senast gick han starkt i skymundan efter att ha sladdat i kön. Det lär han inte göra nu. Timo Nurmos ånglok vinner från dödens och för mig är spiken given.

Sista är svårt, måla på och glöm inte jätterysaren Saida Camillo (4%).