Klart att jag är bitter…

Micke Nybrink summerar helgens V75

TRAV

Minnet är kort men jag hävdar att det här var den tråkigaste V75-omgången någonsin.

Fem favoriter, fem spetsvinnare och ingen dramatik alls.

Till och med Kolgjini släppte ledningen.

Utdelning: 364 sketna kronor.

Enda ljusstrimman: Dubbeljackpott på lördag – hemma på Valla.

Drygt 31 miljoner vandrar vidare till nästa lördag då V75-finalerna körs på Solvalla. Jag var med och öste in pengar på Jägersro i går och även om sjuan satt (man skäms nästan) blev förlusten snudd på femsiffrig. Tur att man har korkade kompisar som är med och delar.

Verkar jag bitter? Det är jag också, hur kul är det att börja med 9 x 9 och se en illatravande Tequilaracing Rose glida undan i spets i V75-1, raskt följd av Mellby Ocarina som bollade med motståndet, eller var det Adielsson som gjorde det? Två favoriter inledde alltså och det var ändå bara en viskning av vad som komma skulle.

Ingen vill höra min klagosång

Nej, nu orkar jag inte gnälla längre, ingen vill höra min klagosång. Lika bra att konstatera att spelet denna lördag var nattsvart – vi tittar på hästarna istället.

Tequilaracing Rose värmde inte bra. Han hade problem med karlederna, typ svidande, spruckna fötter men Adielsson vågade ändå kasta loss och i ett huj, med sina jättekliv, bombade femåringen till front. Sen var resten en formsak. Fortsättning följer – den här är en kanon.

Mellby Ocarina hamnade i dödens men Adielsson körde till efter 600 meter och i täten valde Kolgjini att släppa med Symfoni Sund. Var tvungen att kolla på reprisen för att se om det verkligen stämde – men Ludde släppte även där! Ocarina vann enkelt med norsken odragen. Täta starter och hundratals mil i transporten verkar inte bekymra henne.

Dunderfavoriten Hot Shot Knick avgjorde pliktskyldigt och knappt från andra ytter i guld och Elitloppet kändes otroligt långt borta. Känslan är att hästen blivit sämre för varje start. Dags att pusta ett par månader?

– Han ska i alla fall inte starta nästa vecka, meddelade Kari Lähdekorpi.

Adielsson och Johansson fullbordade en trippel med It’s Enough i V75-4. Hon visar både styrka och bra skalle och tuggade ner allt från femte ytter via 1.14 sista 800.

Snygg seger för ”Skånevrålet”

I V75-5 vann ”Skånevrålet” Giant Night Star för duktige lärlingen Johan Thryvelli. Hemmahästen var lite av dagens behållning när han ställde på ut ur första sväng och blåste till ledningen efter 550 meter. Sen bollade han med motståndet och jag tyckte han påminde om Gift to Europe.

Ligne Droite lämnade jag klart på och han var ruskigt fin. Tidig attack, spets två varv kvar och bergsäkert vunnet efter 12,5 sista 800.

– Det är bara att köra framåt, log Kontio.

När sen andrahandfavoriten Sixten Palema snubblade undan i sista var fiaskot ett faktum. Oj, förlåt, jag skulle ju inte gnälla. Men kan man göra annat?

Micke Nybrink