Svt-Karlsson är veckans förebild

TRAV

Jägersro bjuder på en rolig V75-omgång.

Rolig men svår.

För att försäkra mig om framgång tänker jag – förutom att hårdplugga – använda mig av Jonas Karlssons taktik.

Per Nicklasson.

Helgens omgång är en utmaning. Tipsettorna är givna i fem av loppen, och samtliga är tänkbara singelstreck. Men det gäller att välja rätt, att väga sunt förnuft mot streckmässigt lockande motbud. Svårt!

Grubblerier

Problem redan i V75-1. Eller är det jag själv som skapar dem?? För egentligen är väl Across the Lines stenklar? 14,4 full väg senast är svårt att inte imponeras av och hästen radar upp överlägsna segrar. Fjärdespår då? Nja, han har inte haft några problem i voltstart tidigare. Distansen? Möjligt, Across the Lines är oprövad på lång distans. Fast?han ser ju ut som styrkan personifierad.

Så då är han en bra spik? Ja, troligen. Men varje gång jag tittar i start- och strecklistan fastnar blicken på Finish First – sexprocentare! Han har utvecklats enormt de senaste veckorna och jag klarar mentalt inte av att spricka på honom. Gör ni? 

Garderar Joker

V75-2 är av karaktären en eller många. Joker vinner om han kommer till ledningen. Men loppet är svårläst/-löst och orutin och långresa kan lätt fälla honom. Jag har råd med fem streck och ser gärna en startgalopp för Hollywood Star som jag har respekt för.

  V75-3 är som V75-2; en eller många. Men det är dags att börja snåla på strecken. Doxology Movie har toppform och bra chans oavsett position. Jag hoppas att han gör det lätt för sig – och mig – och frontar. Chansspik.

Meroxina och Pulpa är bra och Parisienne löjligt bortstreckad (6%) men i V75-5 finns veckans sunda spik. Invincible Dust är skör men Thomas Uhrberg säker. Jag litar på att han tar bort henne om hon inte är hundraprocentig och har svårt att se något annat scenario än att hon leder från start till mål.

Odds 1,01

Önskar att det vore lika lätt att vinna på trav som det är att förutse hur Kari Lähdekorpi tänker matcha sina hästar. Palermo Mail travade som en tokig (13,5/2 000 meter) efter galopp i Kalmar och att han skulle vara med i lördagens startlista stod i 1,01.

Odds 1,02

Att jag skulle spika stod i 1,02. Så går hästen och drar innerspår bland startsnabba konkurrenter! Det gör mig ängslig och jag väljer att gardera V75-6. Palermo Mail är en bra utgångshäst för alla som lirar reducerat med Joker eller Copéma.

Så hur går det då för mitt system? SVT:s krönikör Jonas Karlsson spådde noll guld i OS, det blev sju. Jag anammar hans briljanta taktik; gissar att alla mina hästar viker ner sig och att det blir noll rätt. Då bör det bli sju.

ARTIKELN HANDLAR OM