”Fotbollshästen” vann efter dramatik

Hasse Backe: Det var väldigt nervöst

TRAV

V75-omgången på Jägersros mest omtalade häst, ”fotbollshästen” Across the Lines, höll för trycket.

Segermaskinen – som delägs av bland andra tränarna Hasse Backe och Sören Åkeby – var illa ute då han galopperade i ett par omstarter.

Men när det var allvar så skötte han sig och tog sin åttonde raka seger.

– Det här var väldigt nervöst och jag trodde inte det skulle gå att komma iväg från start, sade Hasse Backe.

Across the Lines har snabbt blivit en kändishäst eftersom han köpts av en rad fotbollsprofiler och det ser ut att vara en guldklimp som de kommit över. Flera spelare är också med i hästen – Tobias Linderoth och Marcus Allbäck i FC Köpenhamn är två av dem.

Åkeby, ny tränare i Malmö FF, fick dock inte se dramatiken då han var upptagen av en träningsmatch.

Across the Lines med Erik Adielsson var dunderfavorit i V75-inledningen men han galopperade närmast hejdlöst i två starter som blåstes av. Sedan fick den fyraårige hästen lämna banan och i den giltiga starten gick han iväg.

– Det positiva var att oddset gick upp efter omstarterna, skojade Hasse Backe.

När storfavoriten felade gick det upp från 1,20 till 1,65 i odds!

Konkurrenterna i loppet var märkbart irriterade över att det tog tid innan loppet kom iväg – förseningen blev närmare 20 minuter. Hästens tränare Hans Adielsson fick böta 1000 kronor för att ha försenat loppet.

– Jag var förvånad över att hästen galopperade i omstarterna men det blev mycket bättre när vi gjorde några ändringar, sade segerkusken Erik Adielsson.

Favoritspelarna kunde alltså andas ut när veckans ”snackhäst” vann – och det kommer säkert att bli fler segrar framöver.

Björn Goop leder V75-kuskligan och han fick med sig en seger från omgången. Det var omgångens enda skräll då han vann med Hollywood Star efter ett perfekt lopp i andra utvändigt. Hästen tränas av Kari Lähdekorpi, som är dominanten i V75.

Thomas Uhrberg hänger också med i toppen bland V75-kuskarna. Jägersro-tränaren tog en dubbel – han ledde Guldspecialen med Brian Ås och ordnade sedan en något tursam seger med storfavoriten Invincible Dust.

Lärlingsloppet blev en ett rörigt lopp men Sofie Svedin var inte inblandad då hon drog direkt till ledningen med Strong Box. Svedin blir snart proffstränare på Jägersro och segern på lördagen var givetvis bra reklam.

Åke Svanstedt har hittat V75-formen och han avslutade en ganska favoritbetonad omgång med en mycket enkel seger tillsammans med formtoppade stoet Tobina Pazzione.

Hon har hittat formen rejält nu och det blev perfekt med ledningen då hon är mer stark än snabb, sade Svanstedt som följde upp en trippel förra veckan med en ny seger.

Fem rätt gav ingen utdelning och över 21 miljoner kronor går vidare till V75-finalerna på Mantorp nästa lördag.