Jättefavoriten som ballade ur

Micke Nybrink: Tequilaracing Rose travade likt en skadskjuten gnu

TRAV

Man vill ju inte spricka på det sättet.

Ursäkta mig – men fy faen.

När Tequilaracing Rose plötsligt började trava likt en skadskjuten gnu var paniken total.

Tio sekunder senare kom galoppen.

Tomhetskänslan? jag sa nog inget på en kvart.

Det var bra tryck i totoluckorna när en jackpott delades ut på V75 i går. 98 miljoner pumpades in på spelformen och det började med favoritvinst.

Det kan låta tråkigt när man säger att Suzanne tog över efter 500 meter och höll undan ganska knappt. Men det var det inte. Loppet var kul och Suzanne fick öppna 1.09 för spets.

I andra ytter såg årsdebuterande Alexia Ås ut som två miljoner och det var dukat för duell, vilket det också blev. Alexia travade 1.11 sista 700 och gick med full spänst och rykande hovar ända hem. Segertiden blev 1.12,6/1640 auto och båda stona var kanonfina. Alexia Ås spelar jag var hon än visar sig nästa gång. Hon är nämligen totalt stenklar då.

Storfavoriten ballade ur

En som man däremot måste sätta ett stort frågetecken efter framöver är Tequilaracing Rose. Nu svek han som jättefavorit (omgångens största) när han ballade ur totalt i travet efter ett varv och galopperade i ledningen, med allt klart, 900 kvar av V75-2.

Hästen såg fladdrig ut redan före loppet och med facit i hand skulle han förstås ha stannat i stallet.

Segern gick istället till enprocentaren Sun Power C.G. som sänkte allt från tredje ytter och höjde värdet från 84 kronor till 5 922. Korsdrag, minst sagt.

Hot Tub imponerade

För drygt ett år sedan debuterade Hot Tub i Klass III (den lägsta klassen) på V75. Han vann då hemma på Bergsåker före Dustmaker och Mighty S.L. Nu har han två raka i Gulddivisionen och spöar hästar som General du Lupin och Hot Shot Knick som om han inte gjort annat.

Segern i går var imponerande och det ser ut som den här store lunsen blir allt spänstigare. ”Han pullade till och med i sista sväng idag, där brukar han vara seg, enlig ägaren”, sa Åke Svanstedt som körde som en hel karl, alltså för vinst som vanligt.

Sylvass avslutning

Favoriten Nicolas Cake var solklart bäst i V75-4 där han fick tugga i tredjespår till dödens efter 500 meter och ändå kunde slugga ner ledande Nilas Gene i en tuff slutstrid. Här noterade jag också en sylvass finish av Hunted Man som bara blir bättre och bättre. Nästa gång?

Rite On Dirt (6 %) gick barfota runt om för första gången och small förbi över upploppet efter att ha dragits fram sista varvet fån kön. Jag skrek ut honom senast, nu vann han.

Lassiter var en ren badkarsvinnare i V75-6. Man visste att han skulle släppas till spets.

Spets och släppning, luckan perfekt och knappt förbi. Så gick det till när Adielsson skrällde med Hamras Gavotte i V75-7.

Micke Nybrink