Dags att skärpa dig, Kihlström...

Micke Nybrink om sitt V75-system

TRAV

Att Jewish Banker vinner kan de flesta räkna ut.

Han hade vunnit V75-3 från tillägg. Så överlägsen är han.

Men det finns en som är lika klar, en kanon.

Och så chansspikar jag i V75-2 – kör som folk nu, Kihlström.

Halmstads omgång ser rolig ut och jag är nöjd med startfälten, spelvärdet är högt och vi får även se fina hästar.

V75-1 är ett lurigt lopp över 1 640 meter och det normala är att peka på den troliga ledaren. Jag anar att det blir Tecos Wareco (20 %) till spets, ditslungad av respektlösa amatören Monica Sahlgren-Fromell.

I lördags var han inte toppad i jobben men spurtade ändå som en raket från kön bakom Rite on Dirt. Bra chans.

Favoriterna då? Nicolas Cake var djävulskt bra i lördags och Arras bollade med motståndet i årsdebuten, båda ska med. Rysaren heter Raging Ball

(18 %) som debuterar för Lähdekorpi och då gäller det att vara vaken.

Svagt av Örjan

Chansspiken dyker upp i V75-2. Västerbo Zoofine (32 %) har Örjan Kihlström inte lyckats så bra med på slutet.

För tre starter sen släppte han spets och fick inte chansen i tid, spurten var sylvass. Näst senast gjorde han tvärtom, körde i 200 km/tim på sista bortre och åkte dit på ritsen. Jag hade spelat massor till 5,50. Kul?

Senast, då körde inte Örjan, blev det tidig galopp och ilsken spurt från kön och nu får det fan vara nog, nu måste hon vinna.

Jag spikar och hoppas ta henne på utmattning.

Jewish Banker behöver jag väl inte motivera som singelstreck i V75-3? Jag tror han vinner med 20 meter.

Så kan du knäppa upp

V75-4 innehåller flera bra hästar och jag har svårt att skilja dem åt. Men strecka Jargong (toppfin näst senast), Love Lane (ständigt underskattad), Tibcane (kan massor), Closed Case (första barfota!) och Euro Staro Crown (rätt inställning) och knäpp upp en öl hemma i soffan.

Även V75-5 är streckkrävande. Västerbovivinnare har svikit på slutet men nu rycker man alla skor igen och senast hon tävlade barfota runt om blev det V75-seger.

Luringarna heter Björboflickan (10 %) som alltid spurtar frenetiskt och Mireille Ås (7 %) som hade vunnit skitlätt utan galopp 400 kvar i lördags.

Måla på i V75-6

Sjätte är brons och ser svårt ut den här veckan. Harmonic Silvio (37 %) såg tankad ut när han hoppade in på upploppet, som fastlåst, i lördags. Revansch? Mr Mystic (27 %) har avslutat strålande två gånger på raken och Fire Diamant (7 %) var toppfin i årsdebuten senast. Måla på, är rådet.

Dagens näst klaraste är Gift to Europe i V75-7. Han gick mycket bra i lördags, 1.11 sista 800 med 1.09 mellan 800 och 300 kvar. Nu bär det av till spets och då går jag och ställer mig i utbetalningsluckan.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink