Fullt blås från femte ytter...

TRAV

Nicolas Cake inledde V75 i Halmstad och fyraåringen var lika bra som vid segern förra veckan, minst.

Tränare Stefan Persson hade, typ med gråten i halsen, legat lågt hela veckan.

Spår tolv bakom bilen gör nämligen att de flesta travtränare snörvlande ger upp på förhand och förbannar anmälningssystemet. Med ljus anmälan hade hästen nog aldrig startat.

Men en som inte hade kastat geväret utan strid var Björn Goop, han är ju som alla vet hyggligt segersugen och när de körde 1.14 första rundan, likt tokiga, på den aningen sega banan kunde Nicolas blåsa runt allt från femte ytter, trots strul in i sista sväng. Fem plus för den insatsen och fler segrar ska komma.

Så moralisk man kan bli

Ändå kan jag inte låta bli att lida med Tecos Wareco och Monica Sahlgren-Fromell. Från dödens gjorde hon hackbiff av ledande favoriten Arras och fick ge sig först i de sista stegen. Sällan har uttrycket ”moralisk vinnare” varit mer passande. Hästen var totalt stenklar men vann ändå inte.

Mitt stora drag den här veckan, Västerbo Zoofine, gjorde precis vad jag väntat mig – blåste ner packet sista varvet från kön. Hon är bra och segern var välförtjänt. Och snyggt kört av Örjan Kihlström, perfekt tajmat. 3,65 var också ett bra odds på en så fin häst.

Fyra omstarter drabbade megafavoriten Jewish Banker i V75-3 och många spelare bet på naglarna och undrade hur det skulle sluta. Men den lite stressade hästen som knäckte checken i en omstart pallade för trycket, gick felfritt i varenda start och kunde ta spets 950 kvar efter att ha släppts till ledningen av stallkamraten och hjälpryttaren Nasdaq Boy.

Den gav jag avslag på i går

40-oddsaren Gullric och Anders Christiansson skrällde i V75-4, streckad på två procent spurtade Åbyhästen till vinst från andra ytter. Favoriten Tibcane floppade men henne lämnade jag avslag på i gårdagens tidning. Annars gillade jag Jargong som dock tappade travet in i sista sväng – och även segern? Fin häst!

Västebovivinnare blixtrade förbi över upploppet i V75-5. Hon gick barfota för första gången sedan V75-segern på Jägersro i början av december. Det bara small. Och så finns det folk som vill skrota barfotainfon. Vilka tomtar. Snälla, kan ni hålla käften ett tag nu.

Spets och slut med Sea Striker och Uhrberg i sjätte. Har redan glömt det loppet. Nej, för resten, Harmonic Silvio var bäst efter tredjespår till dödens. Liras nästa gång.

Jag lovade vinst för Gift to Europe i

V75-7 och han vann loppet i sömnen, efter att han gasat till spets 1?900 kvar. Det här är en kanon.

Micke Nybrink