Strecktrender vore asball info

TRAV

Någon gång i april, maj är det premiär för nya atg.se.

Den upphottade spelsajten blir en höjdare.

Ändå finns det saker jag och många spelare önskar, som vi längtat efter länge.

Som vi undrar om vi äntligen ska få nu.

En sak vi tjatat om i åratal är att struknas hästars streckprocent ska föras över till rätt häst, oavsett om det är ifyllt reserv eller inte.

Det hoppas jag verkligen är fixat nu. Just nu är det bara Hedenhösarna som är nöjda i det avseendet.

Men en än mer efterlängtad, det är ”Luca” som skriver och påminner mig, är eventuell utdelning på alla hästar i alla lopp. Man ska alltså se vad sju rätt hade gett om just den kusen hade vunnit

V75-1, till exempel. För det vore ju skitkul. Och förbannat intressant.

Vi spelare är nämligen ”om-masochister”, vi gillar att plåga oss själva efteråt.

En annan sak är att man borde visa antal streck på varje häst. Att som nu berätta hur många procent av systemen en häst är markerad på är ju ganska skruvat.

Och ju flera som spelar reducerat desto mer vilseledande blir det. Spik på tusen rader är lika mycket värt som streck på enkelrad, fast relationen är 1 000 mot 1. Grannlandet Finland lär visst ha det på det mer rättvisande sättet, tror jag.

Slutligen vore det asballt (oj, nu låter jag som min son, Kalle, 11) med strecktrender. En häst som går från 15 till 27 procent har ju ett helt annat värde än en som gått från 38 till 27. Likadant med en häst som går från 1 till 3 procent kontra 6 till 3.

Trenden säger mycket om renset, i alla fall om utdelningen är över 50 000 kronor.

Tränarna utnyttjar kryphålet

När vi ändå är inne på information måste jag nämna barfotainfon. Den är fel alldeles för ofta och vad jag kan förstå beror allt på bristande resurser. Det finns inte pengar till kontroll, ingen vill betala och travtränarna skrattar (?) och utnyttjar kryphålet.

Vem får ta smällen? Vi som spelar såklart. Det är alltid vi och vi är äckligt vana.

En travtränare som åker dit för felaktigt lämnad barfotainfo får 1 000 spänn i böter, vilket förstås är för lite. Särskilt med tanke på att risken att bli ertappad är minimal.

Ska man behöva införa diskning för att få rätsida på problemet?

Jag fattar inte varför många travtränare tycker att det är så jobbigt att berätta om skoningen. Ibland får man känslan att de hellre öppet redovisar sina sexliv eller hur lång ni-vet-vad de har, än berättar om hur hästen ska tävla.

Till sist: En läsare undrar om jag för speldagbok. Visst, självklart, när det går bra på liret. Sen, när flytet vänder, brukar jag liksom glömma bort

?

Veckans tips

Micke Nybrink