V75 – sista stund

Challe Berglund ger dig raderna inför lördagens V75

TRAV

Som vanligt höll jag på och säga när det är Jägersro är det

svår tippat. Olympia uttagning är intressant med duellen

mellan Gidde Palema och Dumle Loss i första hand.

Jag med flera tycker nog att Born At Last kan vara intressant med tanke på att Gidde går med skor och redan är klar för final. Jag provar att singla Roger Hornline igen då jag tror att det den här gången blir tryck på tillställningen.

V75-1

Favoriten:

Förra året gjorde inte 1 Gentle Way mycket väsen av sig men året har inletts med 2 raka segrar, här ser det ut att bli ett fusk lopp då Erik förmodligen får styra fritt i ledningen

Outsidern:

9 Itching borde nog ha haft 3 raka ettor i raden men en galopp senast förstörde det, står lite tufft inne i loppet på pengarna men kapacitets mässigt räds han inte det här gänget.

Spetsbudet:

Ingen av springspårshästarna är snabba och ingen annan heller a framspåren för övrigt så 1 Gentle Way kan inte missa ledningen.

Korsdraget:

10 Eternal Face känns intressant då han har fått ett lopp i kroppen efter vila och med smygare signerad Örjan Kihlström kan han blanda sig in i segerstriden

V75-2

<&/mr>

Favoriten:

Det kanske ser bättre ut än det verkligen är med 3 raka segrar för 5 Care For Gold och, ja visst, motståndet har väl inte varit det värsta man han har likväl gjort det han ska göra.

Outsidern

Om 1 Zerus Windy skulle kunna hålla ledningen är han precis som Gentle Way i stort sett i mål, från spetsen blir han inte att leka med.

Spetsbudet:

1 Zerus Windy eller 6 Borga Pleasure, förmodligen 6 Borga Pleasure.

Korsdraget:

Ja varför inte just 6 Borga Pleasure, skulle han hinna före Zerus Windy så är styrke förhållandet omvänt och jag tror på Borga Pleasure som spetsvinnare.

V75-3

Favoriten:

Det glänste inte direkt om 4 Gidde Palema i årsdebuten men han gjorde vad han skulle och jag tror att Åke var nöjd, skor eller inte är alltid intressant med Gidde, med skor så vete katten om han vinner.

Outsidern:

Att döma av årsdebuten så kommer 6 Dumle Loss att få ett bra år, synd att han fick ett dåligt spår för nu kan det häxa inledningsvis då det finns snabba hästar invändigt

Spetsbudet:

3 Born At Last ser ut att vara den som tar hand om ledningen om nu inte Staffan Nilsson vill något annat med I´m a Photo.

Korsdraget:

Efter den urblåsningen som 3 Born At Last fick i årsdebuten borde han vara riktigt på tårna idag och han ser ju dessutom ut att få anföra fältet, får Ludde bestämma en bit så blir han farlig.

V75-4

Favoriten:

Det är perfekta förutsättningar för 1 Global Glory som står

bra inne i loppet, perfekt spår och brukar aldrig förlora

från spets, det ska mycket till för att hon inte ska vinna.

Outsidern:

Egentligen är det samma sak med 3 Satisfied Hornline som med favoriten, bara ett problem och det är att hon har spår utanför men blir förmodligen 2:a ändå.

Spetsbudet:

1 Global Glory

Korsdraget:

Med tanke på vad 11 Information Center visade senast borde man inte ägna henne en tanke men hon trivs allra bäst på kort distans och dessutom även på hemmaplan

V75-5

Favoriten:

Jag tycker nog att 7 In Cap N´Gowan känns som en tunn favorit och det mer med tanke på motståndet än hans eget kunnande, har förmodligen vässat formen under veckan också

Outsidern:

11 Ixias Winner gillar långa distanser det har han visat tidigare men jag tycker att han varit sämre bakifrån och läget idag ser ju inte tilltalande ut med tanke på det.

Spetsbudet:

Vill Örjan köra i spets med 2 Tiger Bird? Annars är det nog 7 In Cap N´Gowan som får ta hand om dirigent pinnen

Korsdraget:

Jag tror att det här motståndet passar alldeles utmärkt för 13 Joel James och Ludde, nu har Ludde 3 varv på sig välja när han ska attackera och då bör det gå vägen.

V75-6

Favoriten:

Det finns inte så mycket att skriva om 7 Gift To Europé som inte är skrivet, Näslund kan välja en offensiv eller defensiv taktik, jag tror på den offensiva då brukar han vinna

Outsidern:

4 Hamble Crown hade jag inte sett innan V75 segern på Jägersro men han visade att allt som sagts om honom stämde och han visade en väldigt bra vilja när han stred för seger.

Spetsbudet:

5 Robinson Starlight men kanske, kanske lämnar Uhrberg över till Gift Of Europé eller Prince Valliant.

Korsdraget:

9 Roger Hornline spikade jag senast och det var korkat men jag provar igen då det ser ut att bli tryck i tillställningen den här gången.

V75-7

Favoriten:

Precis som många andra hårt streckade hästar idag har 2 King Louis klarat av årsdebuten men jag tror ändå inte på att han ska vina det här loppet, gardera är mitt råd.

Outsidern:

3 Tecos Wareco har visat vid flera tillfällen att han är väldigt svåråtkomlig när han får domdera i ledningen som han vill och det är nog hans chans att vinna idag.

Spetsbudet:

3 Tecos Wareco eller 6 Arras och då tror jag mest på 3 Tecos Wareco.

Korsdraget:

Thomas Uhrberg har flera bra chanser under dagen men det kan vara så att han först i V75-7 får segerdefilera, 12 Nice Surprise S.A gynnas av det förmodligen inte blir på stället marsch.

Challe Berglund