Dumle Loss lekte med seg Gidde Palema

Vann tredje uttagningen till Olympiatravet

TRAV

Malmö (TT)

Dumle Loss tog hem den tredje och sista uttagningen till Olympiatravet, som körs den 22 april på Åby-travet.

Och på vilket sätt som Mantorp-hästen vann på Jägersro – han gjorde grovjobbet utanför Gidde Palema och knäckte denne utan problem.

Gidde Palema var inte på topp och tappade mycket till slut. Starten i finalen av Olympiatravet kan vara i fara.

– Det lät ur halsen på honom efter loppet och vi får kolla upp honom, sedan får vi se vad som händer, sade Åke Svanstedt om Gidde Palema, som vunnit tre raka segrar i årets första storlopp för den äldre eliten.

Dessutom gick Gidde Palema med skor runt om och då är han inte lika vass som när han dansar barfota.

– Dumle Loss är en underbar häst som jag är tacksam för att få köra, han har en otroligt fin inställning, sade Erik Adielsson som körde vinnarhästen.

Gidde seg

En seg Gidde Palema tog hand om ledningen men var trött på upploppet och ett mycket lätt byte för vinnaren, som tränas av Joakim Wallin.

Men – ingen skugga över Dumle Loss som var fantastiskt bra och han fick inget serverat heller. Dumle Loss, som slog igenom då han vann SM-guld i höstas, har en rejäl utvecklingskurva och kommer säkert att vara långt framme i Olympiatravets final också.

– Jag var inte nöjd med hur hästen värmde inför loppet och jag fick magont när det inte stämde helt för honom. Men han tog sig samman på ett underbart sätt och jag är oerhört stolt och glad, sade Joakim Wallin.

Conrad Lugauer tvåa

Dumle Loss och Erik Adielsson satte ordentlig press på Gidde Palema och in mot upploppet var greppet kopplat.

– Jag har stor respekt för Gidde Palema och vet att han kommer att vara mycket vassare i finalen, så jag tar inte ut något i förskott. Det ska bli väldigt kul och min häst trivs fint på Åby, sade Joakim Wallin.

Tyskfödde Lassiter med Jägersro-tränaren Conrad Lugauer tog hand om andraplatsen och är därmed klar för Olympiatravet. Gidde Palema är med i finalen som regerande mästare – men det är som sagt frågetecken om han startar där.

Lördagens tvåbente stjärna var utan tvekan Jägersro-tränaren Lutfi Kolgjini, som slog till med en mycket snygg trippel inför hemmapubliken. Paul November, Joel James och Vamos var segervapnen.

Bra dag på jobbet

– En otroligt fin dag på jobbet, det har stämt makalöst bra i loppen och det är underbart när det händer. Jag har aldrig vunnit tre V75-lopp på kupongen tidigare och det känns förstås något alldeles extra, sade Lutfi Kolgjini, som dock fick nöja sig med en fjärdeplats i Olympiatravets försök med Born At Last.

I den segrande trion var Vamos den som imponerande allra mest. Sju rätt gav över två miljoner kronor och de som fick in en fullträff kan utan tvekan tacka Kolgjini för de rejäla slantarna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM