Micke Nybrink om veckans V75

Bästa spiken – ett kallblod

TRAV

Det är fina lopp på Romme i morgon, även om fälten är löjligt små i vissa fall.

Bästa spiken är ett kallblod.

Sen förlåter jag kanonen som svek senast – normalt sett vinner han V75-5.

Nej, det är inte Kung Lavec.

I V75-1, Silverdivisionen, bevittnar vi baksmällan från i lördags då silverloppet var rysligt bra. Nu är ett ljummet gäng som möts över 2 640 meter och jag vädrar skräll. Roger Hornline borde förstås vinna på en halvmiss men han såg dålig ut i lördags när han hängde på en töm och om han är först i mål spricker jag. Schas.

Norske Dalshan As (11 %) är en rolig rysare. Honom minns jag från Harper Hanovers förra året, när Max Flukt vann före Spring Ray, och norsken var faktiskt duktig som oplacerad. Senast small han runt ett V75-fält på Drammen och visade toppform. Visst, det är en ren gissning men sen när har spel på hästar blivit en exakt vetenskap?

Killerinstinkt

I den andra avdelningen har Håkan Eriksson ett mycket fint sto i Bouquet Lady

(9 %). Hon har övertygat i lunchlopp på slutet och visar den rätta killerinstinkten över upploppet.

Guldloppet bjuder på sex hästar och det är förstås inte bra – men hela påskhelgen tävlas det med topphästar och då blir det så här.

Skit i det, loppet är hur bra som helst och dessutom lurigt att räkna på.

Ulf Ohlsson har varenda journalist gjort ”tusen nålar” på den här veckan men killen är benhård och säger inte ett knyst om hur han kommer köra med Bellman Töll, svara eller släppa till Victory Tilly.

Jag tror han svarar men kuskar är ett släkte för sig så jag har väl fel? I spets vinner Victory Tilly förstås, men från dödens? Nja, då kan det ta emot. Hot Shot Knick barfota runt om för första gången, från andra ytter låter som lite mer än platschans i mina öron.

Skrällen är Maximilian O.C. (8 %) som, för tillfället, ser lika spänstig ut som en Stefan Holm i form på väg mot ribban.

Dagens klaraste

Trönöfaks är veckans klaraste. Han vann trots tredjespår runt om senast och jag kan inte se honom förlora. V75-4 ser ut att vara uppfunnet för honom.

Det lilla fältet i femte gör att det blir mycket taktik och när de andra håller på och trixar och fixar så sitter världens bästa Örjan still med Jocose (27 %) och blåser ner dem över upploppet. Hästen svek senast men den här kanonen förlåter jag snabbt. Jag chansspikar.

Fyra streck bör räcka i V75-6 och glöm inte Nyby Bengan (7 %) som kan komma in i matchen om det blir tempo.

Sista är svårt och dunderdraget är formtoppade Lucky Miracle

(6 %) med Åke Svanstedt. Kuskpluset är att jämföra med att byta ut en gubbe med hatt mot Michael Schumacher.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-systen

Micke Nybrink