Trönöfaks försvarar färgerna

Challe Berglunds V75-tips i sista stund

TRAV

Man skulle kunna tro att Järvsöfaks är med men det är ”bara” en son till kallblodskungen som är veckans kronspik. Trönöfaks heter han som ska försvara de svenska färgerna i kamp mot norrmännen i kallblodsloppet.

Avdelning 1

Favoriten

En favorit från åttonde bakom -bilen är jag lite försiktig med även om 8 New Grew Global visat en sedvanlig formförbättring sedan han kom till Lähdekorpi.

Outsidern

4 Roger Hornline svek mig igen förra veckan men jag ger inte upp även om jag inte spikar honom. Han är beroende av att de andra kör loppet i halsen på honom.

Spetsbudet

3 Sun Power C.G. om -Lennartsson vill, annars är det nog 6 President Amok som är kandidat att -anföra fältet.

Korsdraget

11 Regent Royal är nog inte så mycket sämre än någon annan i loppet och dessutom går han ner en klass jämfört med förra starten. En av många som kan vinna loppet.

Avdelning 2

Favoriten

7 Eges Officer har visat klart bra talang i sin karriärs fyra starter och är gynnad av springspåret då han är riktigt snabb iväg. Men är ändå ingen ”säker” vinnare.

Outsidern

6 Big Sir Price kan bli en överraskning för Goop då även han kan öppna bra och bestämmer sig Kontio för att svara är genast favoriten illa ute.

Spetsbudet

Förutom de två streckfavoriterna, 6 Big Sir Price och 7 Eges Officer, så är även 1 Yankee Mic snabb ut. Men tipset är ändå att Kontio eller Goop spetsar.

Korsdraget

1 Yankee Mic kan nog inte ta ledningen men får hur som helst en bra resa. Med lucka i tid så kan Sören Eriksson bjuda på en påsksmäll.

Avdelning 3

Favoriten

Att döma av årsdebuten så verkar allt bra med 2 Victory Tilly men man får aldrig glömma bort att han är elva år och har varit skadad till och från de senaste åren.

Outsidern

1 Bellman Töll är i sina bästa stunder en alldeles utmärkt sprinter och när han som i dag dessutom dragit innerspår är han oerhört svårslagen. Om han nu är i bra form förstås.

Spetsbudet

1 Bellman Töll om Uffe Ohlsson vill, annars förstås 2 Victory Tilly.

Korsdraget

Det får bli den gamla devisen, om två träter så vinner den tredje, alltså 3 Hot Shot Knick. Han har varit vinterns runner up och skulle förstås vinna om Bellman och Victory körde ihjäl varandra.

Avdelning 4

Favoriten

Är det inte Järvsöfaks man spikar får man lita på en av hans söner, 2 Trönöfaks. Med tanke på att han står på start och motbuden står med 40 meters tillägg känns Trönöfaks ”klar”.

Outsidern

Med fem raka segrar i bagaget kommer norska 11 Troll Jokeren till Sverige för att ta skalpen på Trönöfaks men han får vända hem tomhänt, han får göra det tuffa jobbet och då går det inte.

Spetsbudet

2 Trönöfaks tar ganska snabbt hand om ledningen och sedan släpper inte Sören Eriksson någon över bron.

Korsdraget

10 Alsaker Knekten har inte varit vad han var förra året men det är möjligt att han är på gång åt det hållet. En av många som kommer på fråga om favoriterna sviker.

Avdelning 5

Favoriten

6 Kung Lavec var alldeles för peppad i årsdebuten och galopperade av den anledningen men han fick sig en ändå en ”lungöppnare” som borde ha gjort honom bättre.

Outsidern

3 Blue Chip Star föll med flaggan i topp senast. Här har han chans att få anföra fältet och i den positionen kommer han absolut bli svårslagen.

Spetsbudet

1 Bambino Banker är så snabb att han spetsar om Erik Adielsson vill. Annars är det 3 Blue Chip Star eller 6 Kung Lavec som vill vara först.

Korsdraget

Galopper på favoriterna kan öppna vägen för 1 Bambino Banker. Långsökt javisst men ska man hitta ett korsdrag i V75-5 är det nog så det ska gå till.

Avdelning 6

Favoriten

Det avgörande momentet för 4 Hercules Laser är andra 500 meterna, hur mycket kan Daniel Reden sänka tempot? Eller snarare, hur mycket vill Hercules Laser sänka tempot?

Outsidern

2 Davidov gillar jag då han visat att han kan vinna från alla möjliga positioner, även från dödens. Davidov går alltid hela vägen in i mål.

Spetsbudet

4 Hercules Laser låter inte någon annan ta hand om ledningen då han är en rusare.

Korsdraget

1 Sea Striker har ett drömläge då han är startsnabb men har chansen att släppa till en rusare (favoriten) och bara smyga med för att få avgöra till slut.

Avdelning 7

Favoriten

Det var mycket som stämde för 3 Rite on Dirt när han vann på V75 men han var också bra, nu ser det väldigt bra ut på förhand med tanke på läge och distans.

Outsidern

Jag lite svårt att bestämma mig för om 7 Underberg är bra eller inte. Loppet ser lite tunt ut för att var ett V75-lopp och kanske kan han räcka till seger.

Spetsbudet

Det ser ut som om 3 Rite on Dirt spetsar.

Korsdraget

Förra veckan varnade jag för 1 Nice Surprice S.A. och när han såg ut att vara på väg mot seger slog han ihop och galopperade. Men jag surar inte utan tar revansch i dag.

Challes bolags- och chanssystem

Challe Berglund

ARTIKELN HANDLAR OM