V75 – i sista stund

Läs Ågrens färska travtips

TRAV

Våren är här och det är dags för årets första travfest. Åby bjuder på V75 finaler med Olympiatravets final som dagens clou. Det är toppsport rakt igenom och omgången ser riktigt intressant ut med några stora favoriter som kan gå att fälla. Alvena Liston har jag följt sedan har var ”liten” och blir mitt första singelstreck när han nu kommer tillbaka till sin gamla hemmabana. Han har övertygat stort i ”Stig-Eriks” händer och känns som huvudet högre än sina konkurrenter i klass III finalen. Det andra singelstrecket sitter på Order By Fax i storloppet. Han har helt enkelt sett lysande ut på slutet. Visst möter han tuffa kamrater men jag tror att han fäller alla över Åbys långa upplopp.

V75-1

Favoriten

2 Jewish Banker har imponerat i varje start. Att han fick ge sig mot en osannolikt bra Jetstile senast är inte mycket att säga om. Det luktar hård fart här och då kan han vara i fara.

Outsidern

3 Hamble Crown var trög till att börja med senast men avslutade sedan riktigt bra. Han är tuffare tränad inför den här uppgiften och Björn Goop upp känns riktigt intressant.

Spetsbudet

2 Jewish Banker har ett perfekt läge bakom bilen och kan öppna bra. ”Ludde” lär ladda stenhårt med 4 Vamos och tar han sig inte förbi favoriten lär det bli en tuff öppning.

Korsdraget

11 Robinson Starlight håller absolut toppform för dagen. Sylvass avslutning senast. Gången före slog han Olympiatravsfinalisterna Lassiter och Born At Last. Om överpace.

V75-2

Favoriten

Segermaskinen 8 Across The Lines går från klarhet till klarhet. Han lär laddas framåt direkt bakom den vinklade vingen men det finns risk att han får svar nu och jag garderar.

Outsidern

3 Prince Of The Sea har hittat ytterligare växlar barfota runt om. Skor senast men nu åker dojjorna av igen. Som vid den mersmakande andraplatsen bakom favoriten i försöket.

Spetsbudet

2 Colombian Necktie har en mycket bra spetsshans. Om Örjan sedan svarar när favoriten trycker till genom den första kurvan är en annan fråga. Omöjligt är det i alla fall inte.

Korsdraget

11Paul November har varit mycket bra i sina tre senaste starter och är under utveckling. Skulle det bli stenhårt tempo så kan han komma in i matchen över Åbys långa upplopp.

V75-3

Favoriten

3 Zoccer Wadd var överraskande bra i årsdebuten. Hon hade haft dåliga blodvärden veckan innan och gick med skor runt om. Skoryck nu och en befogad favorit.

Outsidern

2 Flying Young klarade av årsdebuten på ett bra sätt senast. Nu blir det barfota runt om och ryckhuva igen. Hon besitter absolut kapacitet för att vinna och blir bortglömd här.

Spetsbudet

1 Rebecka missar knappast spets till att börja med. Innerspåret på Åby är mycket gynnsamt då det är långt anlopp från kurvan till startplatsen. Det är inte lätt att ta en längd utifrån.

Korsdraget

9 Needles’N Pins höll godkänt utvändigt om Bean Streep senast och hon bör gå framåt i form. Att Zoccer Wadd är med i loppet borgar för hårt tempo vilket gynnar henne.

V75-4

Favoriten

11 Alvena Liston övertygade stort senast i försöket då han krossade allt utvändigt ledaren. Han lär få göra jobbet själv igen från det här läget men är så bra att han bör klara det.

Outsidern

2 Jargong visar hög kapacitet men är lite ojämn i prestationerna. I försöket senast höll han starkt efter en småtung resa. Löper han upp till sitt kunnande så kan han överraska.

Spetsbudet

1 Eges Officer har gått i ledningen i sina tre senaste starter. Det ser inte ut som om det finns någon i det här fältet som kan ta en längd på honom när bilen släpper.

Korsdraget

12 Nouvelle Pontus är en mycket fin häst som framför allt har sina starka avslutningar som adelsmärke. Vid tempo och favoritstrul så kan han städa bort de flesta systemen.

V75-5

Favoriten

4 Super Qui var mycket bra senast när han vann trots ”dödens” och en störning 700 kvar. Han kan vinna men bör garderas i den här tuffa Bronsdivisions finalen.

Outsidern

6 Harmonic Silvio håller toppform för dagen och känslan är att han tidigt sitter i spets här. Vi minns honom från förra året samma tävlingsdag då han var urläcker att skåda.

Spetsbudet

3 Sea Striker är mycket startsnabb men 6 Harmonic Silvio följer bilen. Det är tveksamt om den förstnämnda kan och vill ta emot den sistnämnda över full distans.

Korsdraget

11 Made In France höll heroiskt senast efter att ha pressat utvändigt ledaren i tolvtempo första rundan. Stämmer det med tempo och positioner så kan han fälla alla till slut.

V75-6

Favoriten

9 Order By Fax har verkligen utvecklats i vinter och helt enkelt sett urläcker ut på slutet. Han är grön i dessa sammanhang men blir mycket svår att stå emot utan strul.

Outsidern

2 Kito du Vivier har gått bra under under vintermeetinget på Vinnecennes och kommer med ett bra rykte. Han får inte mycket streck på sig här och är en typisk outsider.

Spetsbudet

Många tror att 1 Dumle Loss kan förvalta innerspåret till spets igen. Det tror inte jag. Både 5 Thai Tanic och 6 Improve Ås är alldeles för snabba när bilen släpper fältet.

Korsdraget

7 Hot Tub ska gå barfota bak för första gången här. Svanstedt har sagt att han tror att den balansen är väldigt gynnsam för den här hästen. Toppfin i sista jobbet dessutom.

V75-7

Favoriten

10 Nicolas Cake har övertygat i varje start på slutet. Nu senast gick han barfota runt om för första gången och såg ännu bättre ut. Strular det inte blir han svår att stå emot.

Outsidern

4 Tecos Wareco var oerhört bra som tvåa bakom favoriten näst senast. Nu sist fastnade han med sparat. Gör han om loppet från Halmstad så blir han giftig till bra rens.

Spetsbudet

Det är som sagt gynnsamt med innerspår bakom bilen på Åby. 1 On Way Laday blir inte lätt att ta sig förbi i startrusningen. 6 Arras lär göra ett allvarligt försök in i svängen.

Korsdraget

8 Mad Marke är ett stentufft sto som tål att göra grovjobbet själv under vägen. Hon har ett tråkigt läge men är bra nog att skrälla. Ett kul streck om man väljer att gardera.

Lars Ågren