Stig H & Adielsson = succé

Samarbetet blir bara bättre och bättre

TRAV

För drygt fem månader sedan lade Stig H Johansson körhandskarna på hyllan.

Han anlitade Erik Adielsson som kusk och det har blivit succé.

Johansson har tränat 64 vinnare i år och de flesta har Adielsson kört till seger.

I V75 på Umåker tog duon två segrar och stallet är nu uppe i åtta miljoner inkörda kronor i år.

Erik Adielsson vann med Citation och Boudica för stall Johansson och satte dessutom dit Prince Valliant, som tränas av pappa Hans Adielsson.

– En underbar travdag, summerade Adielsson som vunnit 79 lopp i år.

Trippeln innebär att Erik hakar på Björn Goop i V75-ligan, ställningen: 18 mot 16.

Mot Elitloppet

Citation var den som imponerade mest och femåringen kan bli Stig H Johanssons bästa kort i Elitloppet i år. Han kom från USA som treåring efter en tuff säsong. Det blev fyra segrar och lika många andraplatser i Sverige i fjol men Johansson är en mästare på läka slitna amerikanare.

I år blev det seger för Citation i debuten mot bland andra Giant Diablo. Nu ansåg Johansson att femåringen var mogen att möta eliten och det blev enkel seger i Guldbjörken på fina 1.13,0/2140 m auto. Ekipaget susade till ledningen från spår åtta redan innan första kurvan och visade en viktig egenskap – startsnabbhet.

– Det blev väldigt enkelt och jag är så klart jättenöjd med hans insats. Jag behövde heller aldrig rycka bomullen ur öronen och det fanns gott om krafter kvar, sade Adielsson.

General du Lupin fullföljde bra som tvåa efter att ha travat utvändigt ledaren.

Utvändigt ledaren blev positionen för både Boudica i V75-4 och Prince Valliant i V75-6. Den starka femåringen hade inga problem att slå ett gäng svaga Norrlandsston. Medan Prince Valliant säkert kopplade greppet på ledande Sipper Sisu 50 meter före mål. Hans Adielsson gjorde därmed inte den 120 mil långa resan förgäves med sin sjuåring.

Dubbel till Bergh

Robert Bergh hade också en bra dag i Umeå med två segrar och två andraplatser på V75. I V75-2 vann han med Francoso som tidigt övertog ledningen.

– Han har utvecklats mycket i vinter och han kommer att få ett bra år. Det blev lite väl snabbt kanske med 1.15,5 första varvet men jag ville inte låta honom slappna av, för då kan han galoppera. Han är fortfarande lite omogen men det finns mycket stor kapacitet i honom, sade Robert Bergh.

Med D.J.Seabroke blev det också ledning från start till mål och enkel seger på 1.15,9/ över lång distans.

– Han vara matchad för att starta i Kungpokalskval i torsdags men ägarna hade glömt den sista inbetalningen. Men det här får duga bra och jag tror att D.J. kan vara med i Derbyt i september, så bra är han, kommenterade Bergh.

I en ojämn V75-omgång blev det idel favoritsegrar och utdelningen för sju rätt blev rekordlåga 188 kronor. Det innebär dubbel jackpot nästa lördag när V75 drar söderut till Åby.

Sportbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM