Varsågod – här är fyra vinnare

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

Jag har fyra givna vinnare i morgon.

Fyra kanonhästar.

Men man kan ju inte spika alla – så vass är inte ens jag, hä hä.

Två spikar får räcka – sen gör jag ”en av två” och spelar på två kuponger.

Som vanligt, så känns det i alla fall, är det jackpott på V75 och det är förstås lockande att spela, även om det finns risk för ännu en bottennotering och ingen utdelning på femmorna. Favoriterna är nämligen oroväckande starka på sina håll.

Men det där har jag lärt mig att åsidosätta – V75-lopp är alltid tuffare än vi tror, det behövs inte så mycket för att de ska åka på stryk.

Se upp i första

I V75-1 blir snygge Laritz Supergoal favorit efter den vassa insatsen i V75-finalen senast. Jag spikade honom då som elvaprocentare men brukar försöka låta bli att betala tillbaka när de plötsligt är allas egendom i nästa start. Visst kan han vinna igen, hästen är toppbra, men motståndet är ganska tufft och det luktar väl dödens på Sundance Clover – eller?

Lärlingsloppet, V75-2, borde Don Silvio vinna men jag anser att han ser lite seg och tung ut och hoppas (i alla fall, för den här är bra) på förlust. Mr Run körs av superskicklige Tobias O Eriksson och trots läget är hästen intressant som totalt bortstreckad femprocentare. Han spurtade sylvasst senast och har nog aldrig varit bättre.

Glöm heller inte formstarka Petra F. (19 %) och kapable Ruwenzori (6 %) som fått ett perfekt läge och är ett glödhett segerbud.

I Guld är förstås Red Chili Pirat klar, han är kusligt bra. Men läget? över 1 640 meter. Hur ska det gå? Jag är aningen oroad och tvingas gardera. Camilla Highness var grym på Vaggeryd senast och henne tror Lennart Forsgren stenhårt på, bara så ni vet.

Quantum Joyride (V75-4) fick jag totalt klartecken på senast av Stig H:s försteman Reijo Liljendahl. Och det var inget snicksnack, hon var oslagbar, det såg alla. 1.13 sista rundan i spets och i onsdags sa Reijo, igen, med ett flin: ”Ja, hon är riktigt bra...” I en svår omgång vore hon den givna spiken – för felfri vinner hon med 20 meter, men fjärdespår och långresa kan ställa till det. Hon är därför en av mina två halvsäkra.

I V75-5 vinner Juvel Neo. Det kan jag nästan lova. Tre starter för Svanstedt har han gjort och snart har han brakat genom klasserna. Efter segern näst senast på Åby sa Åke, helt oprovocerad: ”Det här är en ruskig häst för klassen”. Räkna med att han är stenklar nu.

Hot Shot Knick-feeling

Baron Rols är ett sånt där ofattbart förvandlingsnummer signerat Kari Lähdekorpi. Tidigare har han behövt smyga men i sin nya regi är han tuff och speedig och hur bra som helst. Kari snackar om Gulddivisionen och man får nästan lite Hot Shot Knick-feeling igen. Det är BARA spåret emot nu, bakspår på 1 640 meter. Troligen vinner han ändå – skitlätt.

I sista dyker Important upp och då fattar alla som inte blundat hela året att spiken är given. Sten O Janssons tanks vinner från dödens om det behövs. Men det listigaste för de andra är slänga sig på rygg.

Micke Nybrink