Avslutet gav utdelning trots en favoritparad

Gert Lengstrand om helgens V75

TRAV

Ingen utdelning på fem rätt igår och ny jackpott-omgång på Åby kommande lördag. Hur resonerar de småspelare som sällan eller aldrig får tillbaka några pengar på fem rätt. Förmodligen har de redan tröttnat och lägger sina stålar på Lotto eller Keno.

Efter fem avdelningar och en favoritparad av sällan skådat slag var V75-an värd 61 spänn!!!

Med två jättelampor som Baron Rols och Important kvar att beskåda var man beredd på sämsta utdelningen någonsin och en dubbel jackpot till Åby.

Men just i de två sista avdelningarna började det hända grejer. Och det får vi tacka formkusken Hans-Owe Sundberg och Örjan ”Gubben i lådan” Kihlström för. Hans-Owe ”röd kusk” Sundberg, som har en jäkla form på stallet, blåste till spets med Made For Victory medan Örjan låg och släpade i kön med jättefavoriten Baron Rols. Sen hjälpte det föga att Örjan försökte i spåren. Då var Hans-Owe och Made For Victory redan i mål.

Kihlström ökade värdet

Däremot visade den gode Kihlström helt andra takter med tolv-taggaren On Way Laday i epilogen. Rygg på favoriten Important och luckan perfekt vid upploppets början. En typisk Kihlströmare som resulterade i en tämligen säker viktoria. Värdet klev upp till 2 621 kronor och det blev till och med utdelning på sex rätt.

Vi slapp att vara med om ett bottenrekord!

Uppradade favoritsegrar

Birger Bengtssons Minneslopp, tillika Gulddivisionen, blev rena rama sömnpillret. Man gäspade sig igenom loppet och var banne mig nära att slumra till. Favoriten Improve Ås enkelt till spets och sedan var det ingen som hade lust att utmana. Erik Adielsson fick styra och ställa som han ville och vann skitenkelt efter en snabb avslutning sedan han fick dämpa farten efter ett halvvarv.

Skitkul för ägarkretsen med Stefan Melander i spetsen men inte speciellt roligt för travpubliken. Snacka om att jogga hem 150 friska tusenlappar.

Och lika lätt hade Erik det bakom talangfulla Quantum Joyride i det efterföljande loppet. Spets efter ett halvvarv och sedan var loppet över.

Juvel Neo fick en strulig inledning och höll på att kroka ihop med galopperande Diamond Space. Men både hästen och kusken Åke Svanstedt fixade det hela med bravur och när Juvel Neo tryckte gasen i botten såg konkurrenterna ut som stenstoder.

Juvel Neo rundade sällskapet och vann åkandes med gott om krafter kvar. En bergsäker finalvinnare i slutet av månaden.

Kul avslut

I lärlingsloppet tog den före detta elverksmontören Kenneth Haugstad sin första V75-seger. Fick sitta upp bakom favoriten Don Silvio som tränas av Peter Untersteiner för vilken Kenneth jobbat i två år.

Gert Lengstrand