Läge för roligare omgång på Åby

Micke Nybrink om helgens V75:a

TRAV

Åby Stora Pris dominerar omgången, två heat och 1 640 meter.

Jag gillar upplägget.

Det innebär att vi får fundera lite, vem kör för fullt i vilket heat?

Vad rör sig i huvudet på kuskarna?

Mycket snack om trista lopp på Jägersro i lördags, även från min sida, men ett par, tre av vinnarna var överlägsna och det var näst intill omöjligt för dem att förlora – hur loppen än blivit körda. Vi får ta smällen – de svårare loppen kommer, lita på det.

Men då kan vi ju gråta över det istället.

Vi spelare måste få klaga, vänj er vid det, kuskar och tränare. Det är vår terapi och utan oss? är sista loppet kört.

Att Erik Adielsson laddar med Digger Crown i

V75-1 (heat ett, Åby Stora) behöver man ingen högre IQ för att räkna ut. Till och med en småkorkad kille som jag fattar det. Från innerspår har hästen aldrig missat spets och i ledningen har han vunnit 20 gånger på 27 försök. De senaste prestationerna är dessutom hur bra som helst och med toppkusk är det väl bara att spika?

Men? det finns ett frågetecken, Bellman Töll är med. Han har spår fem bakom bilen och är Sveriges startsnabbaste häst. Bellman är otäck den första biten. Jag försökte få Adielsson att garantera spets, ”Ni kan inte missa, eller hur?”, men han var aningen osäker. Vi enades ändå om att en solfjäder, Gazza, Noa och Bellman, skulle kunna hjälpa Digger och sen önskade jag honom och mig lycka till.

Visst, det är slantsingling, spets eller häx, men jag har kastat in alla pengarna på sämre händer. Jag singlar Digger och räknar med att loppet är slut i/om spets.

Mycket lir på Royal Snix i V75-2 men han är ungefär som Colombian Necktie, kan allt men galopperna ser inte så smarta ut. Maximal Value har varit kanonbra vid segrarna och Swift Hornline (8 %) med lopp i kroppen är loppets roliga luring.

Långloppet är roligt och det är såna här race vi vill se på V75, ett varje omgång, gör det till standard. Haark är en motiverad favorit men här vågar jag inte snåla. Långt ner i strecklistan hittar jag fynden Shim Sala Vinn (10 %) och Dalshan As (7 %).

Ocean Prince vinner V75-4 om han inte sätter krokben för sig själv, en viss vimsighet finns där men jag tror att han gynnas av spåret. Om han tiltar leder Patron Sund hela vägen. Han övertygade vid spetsvinst i ett pissgäng näst senast och motståndet, Ocean Prince undantagen, är inte bättre nu.

Alla mot alla

Heat två av Åby Stora Pris, V75-5, är lurigt. Det kan bli körning av dem som sparat på krutet i första. Visst kan det vara så att Passionate Kemp leder runt om men hon har överflyglats av Bellman Töll tidigare (senast). Här finns utrymme för skrällar och Red Chili Pirat (10 %) och Adams Hall (7 %) kan komma in i matchen när alla slåss med alla.

Glöm inte lille Jojje Avant

(10 %) i V75-6 – han borde inte kunna springa så fort men det fattar han inte. Han är ruskigt startsnabb och i knallform.

V75-7 vinner Leffe Blanche, om han kan snuva Fighting Ås på spets. I så fall är han lika klar som Digger Crown. Om jag kan lova något? Nix, det är slantsingling igen – krona eller klave?

Micke Nybrinks V75-system

Helgens tips

Micke Nybrink