En omgång för seriösa lirare

TRAV

Låg klass och färglöst när V75 drar till Skellefteå?

Aldrig, så där snackar bara lata stockholmsjournalister.

Svårt, extremt spelbart och hur kul som helst för den som orkar läsa på, säger jag.

Det finns två kanondrag.

Den som slänger av sig kommentaren att det inte ser något kul ut på V75 i morgon snackar skit. Det är just såna här omgångar som ser-iösa spelare gillar.

Även om det är lite av ett norrländskt lokalderby finns det massor av möjligheter för den orkar tränga in i omgången.

Den late vinner inte en spänn, vi som orkar borra ner oss står 40 meter före i starten.

Fliten är turens moder, typ.

Ett femstjärnigt ess

V75-1 är ett roligt sprinterlopp för silverhästarna och favoriten Ace Broline var femstjärnig senast när han vann från dödens. Risken finns att han hamnar där igen, Totti Boko svarar väl, och då kan han, möjligen, åka dit. Jag garderar därför med Totti, Face The Evil (lopp i kropp) och Persos Yankee som vinner om tempot blir högt.

Bunnahabhain - egentligen en whiskysort och namnet uttalas bäst när man druckit ett helrör av den... - är stor favorit i V75-2 och hon har övertygat när hon skuttat fram på slutet. Hon travar lite festligt men kan massor och blir svårslagen. Jag har dock ett intressant motbud i Zillens Victoria (4 %) som var urläcker i spets senast, första gången barfota och det blir samma balans igen.

Guld är ett tunt lopp men ändå intressant eftersom det är vidöppet. Jag har slitit mitt hår (nåja) men inte kommit fram till annat än att det bara är att måla och bläddra vidare.

Jag gillar långloppen

Roligaste draget i omgången dyker upp i V75-4, lägsta klassen, där distansen är lång, 2640 meter. Just det faktumet gör att startspåren inte betyder så mycket och jag har alltid gillat långloppen - de är enklare att räkna på. Easter Island (25 %) har visserligen spår tolv men i nuvarande form är jag inne på att han sänker allt. I de senaste starterna har han varit mycket bra. Näst senast satt han fast för länge och såg fulltankad ut i mål och senast höll han strålande i dödens. Lasse Lindberg kör och med sedvanlig iskyla sätter han kniven i dem i rätt ögonblick, och vrider om, hoppas jag.

Kallblodsloppet kändes svårt vid en första anblick men efter en timmes loppgluttande var lösningen given: spets och bästa hästen, låst på två. Elias är bäst och borde normalt sett vinna men om han galopperar (har hänt) leder formstarke Barillo (6 %) hela vägen.

Timjans Kap (19 %) är kanske ingen logisk spik i V75-6 men jag är svag för Lars Wikströms femåring och räknar med att vinstchansen är god, trots läget. Senast var han ruskigt fin i spets och så har det sett ut sen han kom till sin nya tränare.

V75-7 är hur svårt som helst, alla mot alla, och skrällchansen bör vara god. Mest tror jag på Khabibulin (11 %) och på dubbeln blir det en rak, 9-10.

Men visst är det skönt att sitta bakåtlutad med alla i sista på V75?

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink