Jansson fixade V75-segern åt Svensson

… och satte banrekord på kuppen

TRAV

Skelleteå (TT)

Torbjörn Jansson gladde kollegan Erik Svensson med en V75-seger på Skellefteåtravet.

Svenssons träning Persos Yankee stod för V75-omgångens prestation när han vann på nytt banrekord alla kategorier.

– Det fanns en del krafter kvar också, sade Jansson efter segern.

Solvallatränaren Erik Svensson är fortfarande inte återställd efter den hjärnblödning han drabbades av i slutet av augusti. Svensson har sedan dess funnits kvar på sjukhus men stallets hästar håller formen bra även med chefen på sjukhus.

Svenssons rehabilitering går också bra och han kunde på lördagen glädjas åt en V75-seger till stallet då Persos Yankee vann med Torbjörn Jansson i sulkyn.

– Erik kommer att bli återställd, det hörs när man pratar med honom på telefon, sade Jansson.

Perfekt resa

Persos Yankee har alltid räknats som lovande och tjänade som fyraåring drygt en halv miljon kronor. Säsongen som femåring har varit tuffare, åtta starter innan V75-segern på Skellefteå hade bara inbringat en seger och 72500 kronor.

Men fortsätter Persos Yankee i samma stil som på Skellefteå lär siffrorna se snyggare ut när året summeras. Visserligen bjöd Jansson Persos Yankee på en perfekt resa men han avgjorde också mycket enkelt sedan konkurrenterna kört stafett mot varandra.

– Det passade oss perfekt med högt tempo hela vägen. Men jag säga så mycket han inte behövde visa botten av sin kapacitet, sade Jansson sedan Persos Yankee travat nytt banrekord alla kategorier på Skellefteåovalen med 1.11,9/1640 auto.

Roger Walmann skickade upp två hästar från Solvalla till Skellefteå med full utdelning som resultat, Örjan Kihlström körde båda vinnarna.

Wealthy vann Malmloppet för högsta klassen sedan Kihlström attackerat och serverat Wealthy en vilsam löpning i andrapar utvändigt.

Favoriten galopperade

– Jag misstänkte att formen var i antågande, i senaste loppet hamnade han illa till. Jag tror att Wealthy kan hävda sig bra i högsta klassen även i framtiden. Om motståndet blir lite tuffare än det var i dag måste han få smyga lite längre än han gjorde i dag, sade Kihlström

Bakom Garland Launcher körde Kihlström till spets bland många galopperande konkurrenter.

– Jag trodde inte vi skulle komma till spets men när vi gjorde det steg mina förhoppningar. Sen blev det tufft på upploppet och både hästen och jag fick jobba rejält, sade Kihlström.

Det kunde blivit ytterligare en Solvallaseger men omgångens största favorit, Bunnahabain, galopperade kort före mål med segern klar i V75-2 och diskvalificerades. Det öppnade för 20-oddsaren Intrip Frontline med Tomas Pettersson från Bollnäs.

TT