Det är bättre att torska på egna drag

TRAV

Bara en favorit stod pall för trycket i en rolig omgång i Örebro.

Improve Ås fick bekänna färg och visst, det korta upploppet räddade honom.

Men ingen gnällde efteråt.

Spår två bakom bilen i Örebro är inget toppläge, särskilt inte när det handlar om start på bortre långsidan, som i guld i går. Många förklarade det här för mig när jag knallade runt på stallbacken under lördagsförmiddan. Improve Ås skulle bli av med ledningen och den här gången blir det inget blufflopp i spets. Det ser Gentleman till.

Så gick snacket och om jag varit en spelare utan självförtroende hade jag gått i fällan, och backat med mitt spikval. Nu är jag, som tur är, på gränsen till dumdristigt självsäker när det gäller spel på hästar – har alltid levt efter devisen att det är bättre att torska på egna drag – så jag höll för öronen, knöt nävarna och stod på mig.

Glömde Svanstedt

För en gång skull fick jag rätt. Adielsson är säker i startögonblicket och kastade Improve Ås direkt till front. Sen var jag inne på att det inte skulle bli mycket till lopp. Hade ju kört loppet i badkaret och ingen synade favoriten. De andra ankorna sa bara kvack kvack och satt snällt kvar på sina platser.

Jag hade glömt Åke Svanstedt. Hans anka, Tag The Devil, var mer som en hungrig gråtrut och utvändigt ledaren hackade han ilsket och det blev 10,9 första 1000. Trots överfallet lyckades Improve Ås hålla undan, även om det bara gick 1.15 sista 400 på stumma ben.

Gentleman – en kyckling

Men ingen klagade den här lördan. Det var ingen bluffseger. De andra fick chansen men kunde inte slå honom.

Gentleman, dagens stora vrål, galopperade dubbelt och även om han säkert kändes jättefin, vilket Thomas Uhrberg berättade för mig, kan jag inte låta bli att få den vanliga känslan: Gentleman är och har alltid varit en kyckling som ofta galopperar när det drar ihop sig.

Jörgen Sjunnesson petade dit Paul November från rygg på ledaren i V75-1. Sjunnesson hade god hjälp av två vinglande kuskar på upploppet, Conrad Lugauer bakom Copper Beech och Benny Danielsson bakom Vilde Gral. Dessa både herrar höll inte rakt spår och plötsligt hittade Paul November en gata att gasa i. Typiskt Sjunnesson, han är kusken som vinner på andras misstag, han väntar och ser – och hugger blixtsnabbt.

Ingen svår enprocentare

Lugauers häst, Copper Beech, var mycket bra från dödens och när jag pratade med Conrad efter loppet menade han att det här är hans bästa häst i stallet och att han aldrig hade kunnat förlora med öppet spår. Jag håller med.

Tyckte ni enprocentaren You See Dusty var svår i V75-4? Inte jag. Hästen har visat knallform på slutet och jag plockade med honom på fem hästar. Hade faktiskt rankat honom trea. Jag är vansinnigt duktig om jag får säga det själv. Och ändå fattig? Äsch.

Micke Nybrink