Spikarna fixade på tre sekunder

Micke Nybrink om helgens V75:a

TRAV

Finns det något roligare är V75-finaler på Solvalla?

Jag tycker inte det, i alla fall inte som spelare och travnörd.

Vi räknar med fullt ös, härlig sport och hög utdelning.

Spikarna tog jag ut på tre sekunder.

Spoon Hornline och Åke Svanstedt inleder V75-omgången. Hon leder hela vägen i Stoeliten och de som garderat knotar och gnäller över att det inte hände så mycket, att hon inte blev ordentligt synad.

Jag småler och konstaterar att det där var ju en given spik. Vi som såg henne senast, när hon sänkte Fama Currit på Jägersro, är inte ett dugg förvånande. Från tredje ytter var hon ruskigt bra när hon smattrade runt i tredjespår sista 600 och knäppte en tapper Fama den sista biten.

Innerspår bakom bilen passar Åke Svanstedts toppsto och att hon ska missa ledningen tror jag inte alls på. Och vem ska pressa sönder henne sedan? Stallkompisen Zoccer Wadd kanske? Ha ha ha. In your dreams...

Svanstedt igen...

Troligen vinner Svanstedt även V75-2 med talangen Juvel Neo. Den hästen låter Åke hiskeligt nöjd med och så bra som femåringen varit är det lätt att förstå honom. På en liten lapp kan han vara ett spik men strecklistan är rena ögongodiset bakom och jag kan inte låta bli att pilla dit ett gäng - och det är bra hästar. Nouvelle Pontus (4 %) och Oden Boy (3 %), det är smått overkliga siffror.

Digger Crown i guld kanske? Ja, om det inte vore för praktfiaskot på Åby senast, då han skrynklade ihop sig helt i spets. Annars vore det väl klart? Min vinnare heter därför Giant Diablo, Sveriges bästa sto, nu är det nämligen äntligen dags för Örjan Kihlström att köra på allvar. Hoppas jag. Kom igen nu. Han måste fram i dödens och väl där plockar Walmanns dam ner Digger, eller hur? Om Örjan glömmer att köra (har hänt) vinner Digger utan att synas. Två streck är i stort sett helgardering.

Canyon i dödens

Blue Canyon (V75-4) ser underbar ut, ta en extra titt, och kan absolut vinna som favorit. Mitt hopp står dock i att han hamnar i dödens, Earnest Tilly svarar, och i den positionen kan alla hästar förlora. Här är det samma som i V75-2. Bakom är det chockerande siffror på några och jag måste bara ta med Easter Island (5 %) och O'Brian Index (4 %). Annars kan jag lika bra sluta med det här.

Femte är svårt men draget kan vara Timjans Kap (10 %) som gick 1.10,5 sista 800 ute i tredjespår på V75 senast och lär vandra en bit i klasserna.

Chogo hela vägen

Spik nummer två är må hända lite fräck men, nu när kanonen Important är struken, visst leder Chogo hela vägen? Innerspår bakom bilen är ibland en fälla men för startkvicke Chogo känns det som en vinstlott. Senast var han dunderfin från spets, bara gled undan, och jag tror att han leder det här hela vägen.

Blås på i sista, jag streckar halva fältet, och glöm inte speedkulan Finders Keepers. Längst ut i banan kommer... Thomas Uhrberg! Jag kan se det framför mig. Åtta procent. Tackar.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM