Ett dårdrag ska ge mig miljoner

Micke Nybrink inför helgens V75

TRAV

42,8 gratismiljoner ligger i V75-potten i morgon.

Men det är bara sju rätt som gäller.

Vinnaren tar allt.

Jag inleder, med darrande knän, med två spikar.

Sen går jag på knock i sjätte.

Egentligen är det väl inget att vara nervös för. Att spika Baron Rols i V75-1 är fullständigt logiskt. Hästen har varit något så in i helvete bra på slutet, senast trodde jag knappt mina när han, trots press till 12,5 första rundan i spets, bara försvann med "spinnande bakhjul" 200 kvar och vann på 13,4/2 140 auto, överlägset.

Den prestationen räcker och blir över i V75-1.

De andra kan glömma förstapriset. Så borde det vara.

Men nu är det här med innerspår bakom bilen. Det är faktiskt det enda läget som jag kan se Baron Rols förlora loppet ifrån. Tolftespår bakom bilen - jepp, då hade varit stenklart.

Nu finns det en liten risk att han fastnar på innerspår och inte får chansen i tid.

Grejen med Baron Rols är dock att han kan öppna blixtsnabbt och att han körs av en av Sveriges absolut bästa kuskar: Thomas Uhrberg är mannen som inte gör några misstag.

Om det vore VM-final i trav och Sverige fick straff, då skulle jag vilja att Uhrberg la den, om ni förstår vad jag menar.

Så på något sätt - om det bli spets hela vägen eller en alternativ lösning - räknar jag med vinst för Baronen och bläddrar vidare.

Oj, V75-2, där skulle jag ju också spika. Orchidee d'Aunou är nämligen klar - ibland. Hennes ojämnhet är förstås störande men hennes högstanivå skyhög. Funkar hon, vinner hon. Så tänkte jag först och började vela hit och dit. Sen bestämde jag mig för att kolla hur ofta hon egentligen sviker. Svaret blev aningen överraskande. Hon floppar inte alls så ofta. Det där är bara snack.

Av de tio senaste starterna hittade jag sju strålande prestationer och tre som man kunde klaga på. 70 procent grym, 30 procent fiasko. Ni skulle se min V75-statistik... Ha ha.

I semifinalen senast, där här är ju Breeders Crown-final, vann hon åkandes från spets och med tanke på hur Robert Berghs hästar går för tillfället spikar jag med ett leende på läpparna. Jag tar till klassikern: Ramla inte ur Robban, det här vinner du.

Ingo knockar

Jag har en spik till och nu är det plötsligt ett dårdrag. Det är här miljonerna, i alla fall för min del, ska fördelas. Robis Ingo och Erik Adielsson går på knock i V75-6. Hästen är i sitt livs form och jag hoppas att det blåser till runt sista sväng. Näst senast forsade Ingo runt allt på en långsida och senast satt han fast med full tank bakom Arras på V75. Vi pratar toppkusk, häst i knallform och vettigt läge i ett lopp där favoriten, Nine One One L., var rent ut sagt dålig senast.

Den andra BC-finalen, V75-7, är lurig. Visst var Rite on Track mycket fin senast men det var även Across the Lines (17 %) i samma heat. Han gick som en raket i spåren sista 800 och såg ut som i fornstora dar. Och ni bommade väl inte Born to Dances upplopp i kvalet? Jävlar vad han gick! Streckad på tre procent. Vem som kör? Uhrberg...

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink