Pang – sen var drömmen över

TRAV

Det small direkt.

Det var knall och fall och vår dröm om miljoner gick i kras.

Känslan av tomhet var total.

Hur kan livet vara så här grymt?

Trav borde? förbjudas!

Visserligen fick omgångens största favorit, den givna spiken Baron Rols, öppna tufft i spets i V75-1 med 1.07 första 500 – hade Frank Nilsson fått kamikaze-körorder?? – men sen fick Baronen sänka farten till 1.17 i 500 meter. Ändå var han iskall in i sista sväng och skrittade i mål ungefär samtidigt som Örjan Kihlström vände upp för att segerdefilera med Mireille Ås som, precis som alltid, gjorde ett mycket bra lopp. Nu vann hon från femte ytter och en smygare till upploppet.

Förresten: Inte nog med att vi sprack direkt. Dessutom gick vi miste om en given spik i lördagens V75-finaler på Solvalla. För inte kan väl Baron Rols starta där efter den här genomklappningen?

Som en ny häst

Skor och öppet huvudlag i försöket, barfota runt om och halvstängt i finalen. Ausa T.Y.C. var som en ny häst och vann Breeders’ Crown-finalen för ston efter vassa sista 500 i tredjespår utan rygg. 1.12,5 sista rundan och 1.11 sista 500 kutade hon och höll undan på målfoto före en kraftigt förbättrad Alltid V.G.

Storfavoriten Orchidee d’Aunou var sämre igen, hade haft en jobbig resa i höstnatten och anlände till banan fem på morgonen. Sömndrucken och seg? Dessutom gick det alldeles för sakta första rundan för att passa Berghs tanks som inte alls hann med sista 500 i speedkörningen.

”Slut i huvudet”

Civil Action bjöds på allt i guld, spets utan strid, 17,2 första rundan och lugna gatan till 500 kvar. Men när Tunk Nafets tryckte till genom sista sväng pös luften ur honom direkt. Det är svårt att vara sämre? ”Slut i huvudet”, som Fredrik C Widman mustigt meddelade i ATG Live. Vinnaren Tunk Nafets fick en välförtjänt seger, även om motståndet var beskedligt. Guldhästarna så här års är inga attraktioner.

De tappra stackare som hade klarat sig vidare till V75-4 åkte på en rak höger när Leif Witasp hittade luckan från rygg på ledaren med sexprocentaren och 51-oddsaren Defi Trizz och spurtade till vinst. Själv trodde jag att mitt drag, Mixedup, var i mål när han galopperade i spets 350 kvar. Som sagt, trav borde totalförbjudas såna här dagar.

Sitter fortfarande fast?

I kallblodsloppet körde Örjan Kihlström fast sig med favoriten Elias när han chansade invändigt i andra kurvan och har inte kommit loss än. Därför vann Lomar, förstärkt med Åke Svanstedt i sulkyn.

Breeders’ Crown-finalen för hingstarna gick till Robert Bergh och D.J.Seabrook som bombade till spets, varvade på snabba 14,4 och lufsade undan till lätt vinst utan att se tom ut.

Nya tag på lördag, hemma på Solvalla – nu kan det bara gå bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM