Ibland ska man vara lite knäpp

Micke Nybrink inför helgens V75

TRAV

Visst är det lite favoritvarning.

Det kan sluta med ... en frustrerande orgie för låg-oddsare.

Men jag har misstagit mig förr - och spelar en slant på det.

1 500 spänn på att jag har fel.

V75-finaler på Solvalla är roliga. Jag vet att jag har skrivit tidigare men eftersom jag är en tjatig jävel måste jag meddela att det blir inte bättre än så här för en traventusiast från Stockholm. De bästa hästarna i respektive klass ska mötas och jag ska räkna ut vem som är bäst efter att ha sett försöken.

Det är examensdag för oss spelare. Klaras tentan blir man belönad medan den illa påläste kuggas och får prova lyckan en annan gång.

V75-1 är Stoeliten och man undrar nästan om det är Tom Horpestad som lottat spåren. Riva del Sole från inner låter som spets, pulla upp och lätt undan via 8,5 sista 500. Så såg det ut när hon vann ett liknande lopp på Åby näst senast - snuskigt fin var hon.

Horpestad log kanske ändå lite ansträngt när han såg att Zoccer Wadd var med.

Jag tar båda

Skit också, tänkte Tom, nu får jag henne över mig tidigt. Åke Svanstedts enda chans att vinna loppet är att damma fram i dödens så fort det bara går och pressa sönder ledaren. Senast var Zoccer Wadd jättebra när hon höll farten strålande efter tredjespår sista 1 300 meterna i gulddivisionen.

Vem av dem som vinner? Vet inte, jag streckar båda och ni får gärna kalla mig fegis.

Förmodligen vinner Tactical V75-2. Kari Lähdekorpis "Terminator" mördar allt i sin väg och när han vann försöket senast hörde jag honom nästan säga samma ord som Arnold Schwarzenegger i filmen: " I'll be back."

Och det är nu det, och även om distansen är lite kort bävar motståndarna, han är fasansfull att möta. Ändå garderar jag - för Tactical är ingen maskin, till skillnad från filmfiguren.

Opal Viking från spår ett bakom bilen i V75-3, högsta klassen. Spännande? Självklart inte, det är nog bara tränare Nisse Enqvist som är nervös. Vi andra spikar och kväver en gäspning.

Mira Win gillar jag. Men hon är favorit i V75-4 och då lägger jag känslorna åt sidan och letar motbud. Ultimo Håleryd och Rivaldo Bob är givna och långt ner i strecklistan hittar jag You See Dusty (6 %) som speedade sylvasst vid skrällsegern i försöket och Spitfire Laday (5 %) som går riktigt bra hela tiden. Men Verdi Sund kanske är mest intressant? 14 procent på en så bra häst är ofattbart.

Helgarderar femte

V75-5 blir jag inte klok på men känslan att det inte är mycket som skiljer hästarna åt dyker upp och en helgardering kan vara rätt.

Så nu vinner förstås favoriten från rygg ledaren, snubblar dit, med en nos. Mitt vanliga flyt ...

Juvel Neo släpps till spets av Made for Victory i V75-6 och det är klassiskt badkarstrav och spik på allt. Senast flög Juvel runt banan efter galopp och klickar Svanstedts så må det vara hänt.

Scarlets Aino borde förstås leda V75-7 hela vägen. Men jag har stor respekt för Arras som går minst lika bra bakifrån och så lovade jag mig själv att strecka Jeannes Shadow i finalen efter hans tappra insats i försöket.

Så det är väl bara att stå för sitt ord. Ibland ska man vara lite knäpp. Men hur fick du med den? Äsch, det var bestämt sen länge.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM