Valla bjuder på två givna

Lars Ågren V75-tips i sista stund

TRAV

Solvalla bjuder på klassiska V75-finaler med anrika Carl XVI Gustafs Silverhäst (Gulddivisionen) som grädde på moset.

Som vanligt när det vankas finaler så är det toppklass på tävlingarna trots att vintern närmar sig.

Omgången ser intressant ut och även om ett par av storfavoriterna blir svårslagna känns en del också sårbara.

Opal Viking blir stor favorit i huvudlöpningen och det känns befogat med tanke på vad han har visat den senaste tiden. Spets och slut och han är min första spik.

Min andra spik – Juvel Neo – skulle haft en bra chans i en vanlig Gulddivision redan nu och blir givetvis mycket svårslagen i Bronsfinalen. Övriga lopp känns öppna.

Avdelning 1

Favoriten

5 Zoccer Wadd höll strålande senast i Guld efter att ha gjort jobbet själv i spåren sista 1300. Bara ston emot igen och hon har en vettig chans att mangla ner alla.

Outsidern

9 Camilla Highness visade fin form i Sto-SM senast då hon gick en rejäl långspurt. Hon är bättre på en kortare speed och känns riktigt intressant här om det klaffar.

Spetsbudet

1 Riva Del Sole spetsade med lätthet i Sto-SM näst senast och blir inte lätt att ta en längd på här heller. 3 Fama Currit får ett halvstängt huvudlag på sig nu och utmanar.

Korsdraget

7 Spoon Hornline visade 11,5 sista rundan från kön i Sto-SM näst senast och avslutade bra i vida spår. Hon håller absolut toppform och kan fälla alla om det blir hårt tempo.

Avdelning 2

Favoriten

12 Tactical har övertygat i sina senaste starter och verkligen fått utdelning på sin styrka. Nu är distansen ett halvvarv för kort och gardering känns given från det här läget.

Outsidern

1 Unbeatabletealight är ju ingen riktig outsider men väl min klara förstahäst i det här loppet. Viss chans att hålla upp innern annars tar sig Svanstedt ut och kör till direkt.

Spetsbudet

1 Unbeatabletealight har jag sett spetsa från innern i en 10-öppning i somras. 5 Love For Ever är också mycket startsnabb och kan ta sig förbi men släpper väl i så fall?

Korsdraget

9 Rambo Rollax hängde med bra i Breeders Crown finalen senast och håller fin form. Han har visat att han duger bra mot det här motståndet och kan skrälla med klaff på vägen.

Avdelning 3

Favoriten

1 Opal Viking avgjorde SM senast efter en sylvass avslutning. Han ser helt enkelt lysande ut för dagen och blir mycket svårstoppad här. En sund favorit att luta sig emot.

Outsidern

2 Tag The Devil fick attackera för tidigt senast för att det ska passa honom. Rygg ledaren ser ledigt ut här och kommer luckan så har han en vass speed att tillgå.

Spetsbudet

1 Opal Viking har spetsat samtliga gånger han haft innerspår bakom bilen och lär göra det igen. Långt anlopp från kurvan till bilen släpper på Valla är givetvis också en fördel.

Korsdraget

8 Acclaim tillhör de i det här loppet med absolut bäst form. Utgångsläget drar ner chanserna men lita på att han fäller många till slut med sin vassa speed.

Avdelning 4

Favoriten

1 Ultimo Håleryd är en kapabel herre som har fått ett intressant läge här. Han har startat med bil en gång tidigare och frontade då enkelt från ett fjärdespår. En vettig favorit.

Outsidern

9 Verdi Sund är en riktigt fin typ som är under utveckling. Efter två bra avslutningar i rad utan att få vinna står han på tur för att få segerdefilera snart. Kanske redan idag.

Spetsbudet

Inte helt lätt att bena ut spetsstriden i Klass III finalen men vi går rakt ut på att 1 Ultimo Håleryd håller ut de övriga. Han har visat sig startsnabb och Uhrberg missar sällan ett läge.

Korsdraget

12 Quantum Speedy har jag sett mycket och han är inte sämre än någon annan här. Den urstarka valacken kan spurta ner de flesta om tempot blir lite för högt i täten. 2 %!

Avdelning 5

Favoriten

7 Blue Canyon vann sitt försök senast efter en perfekt resa och jag köper inte att han ska vara favorit i finalen. Bäst chans i loppet tycker jag 4 Officer Blågul har. Björn igen nu.

Outsidern

1 Prestige har varit mycket bra på slutet och har ett intressant läge här. Tränare Selin aviserar halvstängt huvudlag och full laddning för spets nu. Lyckas det blir han intressant.

Spetsbudet

1 Prestige har aldrig tidigare spetsat bakom bilen men den här gången kan det gå. Ingen av konkurrenterna utvändigt är speciellt startsnabba och får svårt att ta en längd.

Korsdraget

11 Foolex håller hysterisk form för dagen och ser mycket fin ut. Senast sköt han till vasst bakom favoriten i det här loppet efter sen lucka och var inte tom över linjen. Om maxklaff.

Avdelning 6

Favoriten

5 Juvel Neo gjorde en hemsk upphämtning senast efter startgalopp och visade dryga 13 i 2000 meter. Han blir troligen släppt till spets här och då lär loppet vara över.

Outsidern

11 Copper Beech lyser det klass om och han radar upp fina prestationer. Om favoriten gör bort sig blir han livsfarlig trots det tråkiga utgångsläget.

Spetsbudet

1 Made For Victory är mycket startsnabb och missar knappast spets från innern. Han släpper dock förmodligen när Svanstedt trycker till med favoriten 5 Juvel Neo.

Korsdraget

7 Aggas Jazzy är ett riktigt bra sto som håller absolut toppform för dagen. Nu blir det barfota fram igen vilket är ett plus. Kapacitet finns för skräll om det stämmer fullt ut.

Avdelning 7

Favoriten

5 Scarlets Aino har gått från klarhet till klarhet på slutet. Han kan öppna bra och får han ta över kommandot så blir han givetvis svårslagen. En motiverad favorit.

Outsidern

2 Jeannes Shadow har hittat en hysterisk formtopp på gamla dagar och var rent lysande bra senast. Från ett perfekt läge kan han få loppet och överraska.

Spetsbudet

4 Prime tar mest troligt hand om befälet i första skedet. Det känns dock inte som att han svarar 5 Scarlets Aino när denne ställer frågan om att få överta kommandot.

Korsdraget

9 Rooney Boko gjorde ett mycket bra lopp i försöket senast och verkar ha tänt till på omlagd träning. Björn upp nu kan ge ytterligare effekt och kapacitet finns att fälla alla här.

Bolagssystemet:

V75-1: 1, 3, 5, 7, 9, 10 (4–6)

V75-2: 1, 12 (6–9)

V75-3: 1 Opal Viking (6–2)

V75-4: Alla 12 hästarna (1–9)

V75-5: 1, 2, 4, 5, 7, 9, 10, 11 (12–8)

V75-6: 5 Juvel Neo (11–6)

V75-7: 2, 5, 7, 9, 12 (1–4)

5 760 rader/ 2 880 kronor

Chanssystemet:

V75-1: 1, 3, 5, 7, 9 (10–4)

V75-2: 1 Unbeatabletealight (12–6)

V75-3: 1 Opal Viking (6–2)

V75-4: 1, 2, 4, 7, 9, 11, 12 (5–6)

V75-5: 1, 4, 10, 11 (2–7)

V75-6: 5 Juvel Neo (11-6)

V75-7: 2, 5, 9 (7–12)

420 rader/ 210 kronor

Lars Ågren

ARTIKELN HANDLAR OM