Äntligen seger för Zoccer Wadd

”Hon är fantastisk”

TRAV

Det var ett tag sedan som järnstoet Zoccer Wadd fick vinna på V75 – men på lördagen var det dags för Åke Svanstedts åttaåriga stjärna.

Och det var inget snack om saken då Zoccer Wadd tog hem Gulddivisionen den tunga vägen och lade ytterligare 150000 kronor på sitt redan rejäla bankkonto.

– Hon är fantastisk och jag hoppas hon får tävla vidare, sade Åke Svanstedt efter uppvisningen.

Zoccer Wadd hade tre raka andraplatser och hade verkligen samlat ihop till en fullträff. Åke Svanstedt körde tidigt fram ytter om ledande Robinson Starlight och hade sedan fullständig kontroll över loppet. Segertiden på den inte speciellt snabba banan var finfina 1.13,6/2 140 meter autostart.

– Ja, hon kändes stark hela vägen och det handlade mest om att hålla koll på de som låg bakom. Jag var dock aldrig orolig och förstod att ledaren skulle gå att tala med efter den tuffa öppningen, sade Åke Svanstedt.

Zoccer Wadd är tänkt att gå till aveln, men hon ser ut att ha mycket kvar att göra på tävlingsbanan och det är ingen tvekan om vad Svanstedt vill.

– Om hon ska till aveln så hoppas jag att ägarna får en miljon för fölet, för hon kan nog tjäna så stora pengar även nästa år.

Hemmatränarna på Jägersro tog för sig rejält och vann fyra av de sju loppen inom V75. Mest framgångsrik var Hans Adielsson som fick med sig en dubbelseger med Lapponia Knick och Highlite Ribb. Sonen Erik Adielsson körde båda vinnarna och har skaffat sig en ledning med ett par segrar i V75-kuskligan före Björn Goop.

Segern med Highlite Ribb blev dramatisk då hästen tog några galoppsteg in mot upploppet – men det var före gränsen enligt måldomarna och därmed klarade sig Highlite Ribb undan med vinsten i behåll i V75-5.

– Jag tyckte att vi var på rätt sida och att bedömningen var rätt. Hon tog ett par galoppsteg när jag släppte av henne. Det var inga stora marginaler, det kan jag hålla med om, sade Erik Adielsson.

Lutfi Kolgjini avslutade V75-omgången med en imponerande seger bakom Mack November, som tidigt fick ledningen och sedan höll ekipaget undan för Finish First. Mycket betrodde In Cap N' Gown räckte inte till efter ett tungt lopp.

– Mack November har kapacitet att kunna tjäna bra pengar även i Gulddivisionen. Nu stämde det mycket väl och att vi fick ledningen var perfekt för oss, sade Lutfi Kolgjini om segern i Silverdivisionen.

Den tredje hemmatränaren som tog för sig i V75 var Joakim Lövgren, som ledde hela vägen tillsammans med Groucho. Och det var säkert en skön seger för Lövgren, som tappat sin stjärna Torvald Palema till Åke Svanstedt.

Jackpottomgången omsatte över 107 miljoner kronor – men någon drömvinst blev det inte, även om drygt 400000 kronor för sju rätt inte är så illa med en knapp månad till jul. Det var en runda utan några storskrällar men flera av de mest betrodda favoriterna gjorde bort sig.

TT