Lätt att charmas av Zoccer Wadd

Nybrink: Är hon Sveriges bästa sto?

TRAV

Fyra spetsvinnare är inget ovanligt när V75 körs på Jägersro.

Men dagens prestation svarade Zoccer Wadd för.

Hon är otäck att få över sig.

Sveriges bästa sto?

Vi som hade spikat Capricorn Label i V75-1

fick inte vara med särskilt länge. Får man säga fy faen? Favoriten galopperade precis när han hade blivit av med ledningen och sedan hade han inte en tanke på att ställa sig i trav. ”Diskad nummer ett Capricorn Label”, var bland det första som meddelades i högtalaren. Trav är ? inte alltid så roligt.

I stället var det ständigt underskattade Prestige som stack till spets, sänkte farten och trummade undan till lätt seger efter 1.11-fart sista 700. Att sexåringen hade gått upp i klass och att distansen var ovan spelade ingen roll alls – bästa hästen vann.

Draget satt fint

Lite roligare blev det när mitt stora drag i omgången, Biot Village, vann V75-2 som elva­procentare till oddset 9,99. Trots att Bosse Falsigs bamsing satt i fjärde ytter i lus­tempo kunde han runda till säker seger i tredje-, fjärdespår sista 700 och 13,2 sista rundan vittnar om en mycket bra prestation. Favoriten Bexipop fick en jobbig resa och höll starkt – det var vinnaren som var för bra.

Robinson Starlight snuvade Fama Currit på spets i guld och den taktiken var rena självmordet. Den här veckan fick inte Robinson bestämma till upploppet; Zoccer Wadd mosade honom, sista 100 var han spyfärdig av trötthet, och man kan verkligen undra hur Björn Goop tänkte. Varför över huvud taget köra till front när man vet vad som väntar? Nu klagar någon och säger att det ska tävlas. Visst, man ska syna favoriter som man tror att man kan slå ?

Zoccer Wadd är ett av Sveriges ­bästa ston och lätt att charmas av när hon med sin låga stil krossar allt. Fama Currit visade att hon är bäst i spets, tar i bättre därifrån.

Erik Adielsson från springspår, då brukar det bli spets, han missar aldrig. Med Lapponia Knick prickade han perfekt och även om Björn Goop och Cacao synade favoriten från dödens (här kändes det motiverat) så vann Lapponia enkelt i lite sömnig stil. Cacao får plus för sin insats, hon kämpade och slogs ända hem.

Jag tror det var rätt att fria

I V75-5 smet Adielsson fräckt till spets mellan hästar, från bakspår, med High­lite Ribb. Luckan kom när Elin Gustavsson vinglade ut strax efter start och Highlite vann sedan lätt. Men samtalsämnet efter loppet var ett annat. Frågan var om High­lite Ribb galopperade på upploppet eller inte. Känslan var att det klarade sig – precis. Det finns nämligen en skylt och före den får man galoppera. Jag tror, med betoning på tror, att Highlite ställde sig före skylten.

Groucho var i stort sett ensam på plan i sjätte. Ledde hela vägen och vann överlägset för Joakim Lövgren. Samme Lövgren tappade stallets stora stjärna den här dagen, Torvald Palema, till Åke Svanstedt.

Lutfi Kolgjini avslutade omgången med jättekapable Mack November, gasade till spets och drog hårt sista 700 till säker seger.

Jag gissar att Mack November kommer klara sig fint i guld i vinter, bara han håller.